Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» για την πώληση της Άνεμος στη MORE έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων

12:43 11/1/2024 - Πηγή: NewsIt

Την έγκριση της πώλησης του εναπομείναντος ποσοστού 25% της εταιρείας ANEMOS RES στην εταιρεία Motor Oil Renewable Energy (MORE), θυγατρική του Ομίλου Motor Oil, έναντι 123,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε πριν από λίγο σήμερα (11.1.2024) η έκτακτη γενική συνέλευση μετόχων

της Ελλάκτωρ.

Η MORE κατείχε ήδη το 75% των μετοχών, ενώ όπως αναφέρει η διοίκηση, η μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών πραγματοποιείται στο πλαίσιο μετασχηματισμού της εισηγμένης εταιρείας.

Με την ολοκλήρωση της πώλησης η ρευστότητα το ομίλου Ελλάκτωρ υπολογίζεται να υπερβεί τα 650 εκατ. ευρώ. 

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης του εν λόγω ποσοστού θα ακολουθήσει έκτακτη γενική συνέλευση του ομίλου Motor Oil, συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία AKEREOS CAPITAL, με έδρα τη Ηνωμένο Βασίλειο, ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Ελλάκτωρ, ενώ η συναλλαγή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης στρατηγικής της για βέλτιστη διαχείριση του χαρτοφυλακίου συμμετοχών της.

Από τα υπόλοιπα θέματα της γενικής συνέλευσης ανακοινώθηκε το όνομα της Ιωάννας Δρέττα, ως νέο πρόσθετο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Ελλάκτωρ.

To άρθρο Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» για την πώληση της Άνεμος στη MORE έδωσε η γενική συνέλευση των μετόχων   δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελλάκτωρ, Πράσινο, Άνεμος, MORE,ellaktor, prasino, anemos, MORE