Άγρια επεισόδια με μολότοφ στα Τίρανα - Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του δημάρχου

18:58 21/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα (21.05.2024) στην Αλβανία, έξω από το δημαρχείο των Τιράνων, όπου πολίτες διαμαρτύρονται και ζητούν την παραίτηση του Έριον Βελιάι.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν την παραίτηση του δημάρχου Τιράνων, τον εκλεκτό του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ ενώ προσπάθησαν να μπουν και μέσα στο κτίριο με βία.

Οι πολίτες που διαδήλωναν στην αλβανική πρωτεύουσα, φέρεται να υποστηρίζουν

το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και πως κατέστρεψαν τον σιδερένιο φράχτη μπροστά από το δημαρχείο χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό.

«Στην Αλβανία, διαδηλωτές πέταξαν βόμβες βενζίνης και αυγά στο γραφείο του δημάρχου των Τιράνων. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Erion Veliaj για διαφθορά και ζητά την παραίτησή του», έγραψε το Nexta στο X (πρώην Twitter).

In Albania, protesters threw gasoline bombs and eggs at the office of the mayor of Tirana

The opposition accuses Erion Veliaj of corruption and demands his resignation. pic.twitter.com/n1De4Hod0Q

— NEXTA (@nexta_tv) May 21, 2024

Ο Μπελίν Κέλιτσι του κόμματος των Δημοκρατικών εξαπέλυσε απειλές εναντίον του δημάρχου Τιράνων ότι τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτούν έγγραφα που τον ενοχοποιούν. «Ο Erion Veliaj θα μείνει στη μνήμη μας ως το σύμβολο της κλοπής και διαφθοράς» είπε.

«Οι κλοπές που έχουμε δει αυτά τα 9 χρόνια στον δήμο των Τιράνων είναι μεγαλύτερη από τις χώρες της Αφρικής. Ο Arben Maloku έλαβε προσφορές 700 εκατ. ευρώ, ο Kujtim Qefalia 55 εκατ. ευρώ για τα μέλη της οικογένειάς του. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα πήρε ο Erion Veliaj.Δεν αποχωρούμε χωρίς να πάμε τον Veliaj εκεί που του αξίζει» ανέφερε σύμφωνα με τοπικά μέσα. «Όλοι οι κλέφτες είναι στο δήμο», πρόσθεσε.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία προκειμένου να εμποδίσει τους οργισμένους διαδηλωτές από το να μπουν στο κτίριο του δημαρχείου.

To άρθρο Άγρια επεισόδια με μολότοφ στα Τίρανα - Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του δημάρχου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έντονα, Αλβανία - Διαδηλωτές, Τιράνων,entona, alvania - diadilotes, tiranon