ΕΟΔΥ: Πως θα είχαμε λιγότερους ημερήσιους θανάτους

13:06 18/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Αλλάζει το μοντέλο καταγραφής των εμβολιασμένων στις ημερήσιες εκθέσεις του ΕΟΔΥ, ώστε να αποτυπώνεται πιο άμεσα η επίπτωση των εμβολιασμών στην προστασία του πληθυσμού, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε σήμερα (18.11.2021) στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αν. Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Στοιχεία σχετικά με τους

εμβολιασμούς και την αποτελεσματικότητά τους, που υποδεικνύουν την αναγκαιότητα της έγκαιρης χορήγησης της τρίτης δόσης, έδωσαν στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Καθηγητής Παιδιατρικής, Θεοκλής Ζαούτης και ο Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής. 

Η μεγάλη σημασία της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στην επέκταση της πανδημίας αποτυπώνεται στο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έδωσε ο κ. Ζαούτης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τη 14η Νοεμβρίου ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά 3.869 κρούσματα, μεταξύ αυτών και σε εμβολιασμένους πολίτες. Το 40% των συνόλου των κρουσμάτων συγκεκριμένα, αφορά εμβολιασμένους πολίτες, το 70% εκ των οποίων τις ηλικίες κάτω των 59 ετών και συγκεκριμένα μεταξύ 18 και 59.

Παρόμοια εικόνα ισχύει και άλλες μέρες, όπως είπε ο κ. Ζαούτης αν και σημείωσε ότι η εικόνα σε σχέση με τις μολύνσεις στους εμβολιασμένους δεν είναι απόλυτα ακριβής.

“Απαιτείται άμεση ενίσχυση της ανοσοποίησης αναμνηστική δόση στις ηλικιακές ομάδες άνω των για να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων”, σημείωσε από την πλευρά του ο καθηγητής, Δημήτρης Παρασκευής.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

To άρθρο ΕΟΔΥ: Πως θα είχαμε λιγότερους ημερήσιους θανάτους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα