Ευρωεκλογές 2024 – ΝΔ: Το στοίχημα της Βόρειας Ελλάδας, ο κίνδυνος της αποχής και ο παράγοντας «Βόρεια Μακεδονία»

06:29 15/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Μπαράζ περιοδειών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, καθώς η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη θεωρείται κρίσιμη περιφέρεια.

Με την επιστροφή του από την Τουρκία, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ερντογάν,

ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ρίχτηκε» αμέσως στην κούρσα για τις Ευρωεκλογές, με πρώτο σταθμό τον Έβρο.

Η περιοδεία ξεκίνησε χθες από την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή και είναι βέβαιο ότι η Βόρεια Ελλάδα μέχρι την 9η Ιουνίου θα βρίσκεται συχνά στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των περιοδειών, με στόχο τον περιορισμό των διαρροών προς κόμματα δεξιά της Ν.Δ., τα οποία έχουν καταγράψει δημοσκοπική υπεροχή σε αυτό το κομμάτι της Ελλάδας.

Με στόχο τη συσπείρωση…

Ιδιαίτερα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη και για έναν ακόμη λόγο. Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρξε αλλαγή σκυτάλης, με νικητή τον γαλάζιο «αντάρτη».

Έτσι, και χθες ο Κ. Μητσοτάκης, από τη Μάκρη του Έβρου, με βασικό στόχο τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων, ζήτησε ισχυρή ψήφο στη Ν.Δ. και έστειλε μήνυμα κατά της αδιαφορίας και της χαλαρής ψήφου.

«Η συμμετοχή σε αυτές τις ευρωεκλογές -ισχυρίζονται κάποιοι- ”δεν είναι και τόσο σημαντική”. Είναι μεγάλο λάθος αυτό. Διότι πάρα πολλές από τις αποφάσεις οι οποίες τελικά επηρεάζουν τη δική σας ζωή, και εδώ στον Έβρο, λαμβάνονται στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα το μεταναστευτικό – προσφυγικό, θέμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπος ο Έβρος, αλλά και τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης τον Ιούλιο του 2020, από το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά η Ελλάδα.

Σε εγρήγορση…

Η «συρρίκνωση» των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης και άλλων κομμάτων που βρίσκονται στα δεξιά της Ν.Δ. αποτελεί ένα βασικό «στοίχημα» της Πειραιώς.

Τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν την κυβερνητική παράταξη να περιορίζει τις απώλειες προς τα δεξιά του, ωστόσο το κυβερνητικό και κομματικό επιτελείο παραμένει σε αυξημένη εγρήγορση.

Στη «γαλάζια» κοινοβουλευτική ομάδα, αρκετοί βουλευτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους μήπως οι τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία, με την αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νεοεκλεγείσα εθνικίστρια Πρόεδρο της χώρας, επιβαρύνει εκ νέου το κλίμα και βάλει εμπόδια στους προεκλογικούς σχεδιασμούς της Ν.Δ.

«Πατριωτισμός της ευθύνης»

Τόσο ο Πρωθυπουργός, ο οποίος θα επισκεφτεί αρκετές φορές βόρειους νομούς, όσο και οι υπουργοί που έχουν αναλάβει επικεφαλής εκλογικών κλιμακίων στη Βόρεια Ελλάδα, θα δώσουν «μάχη» για τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων.

Προτάσσοντας τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την περιοχή, με σύνθημα τον «πατριωτισμό της ευθύνης» και αναδεικνύοντας τους χειρισμούς στο μεταναστευτικό, τη δημιουργία του φράκτη του Έβρου, την αμυντική θωράκιση της χώρας κ.λπ., θα ζητήσουν από τους πολίτες να στηρίξουν τη Ν.Δ. για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της.

To άρθρο Ευρωεκλογές 2024 – ΝΔ: Το στοίχημα της Βόρειας Ελλάδας, ο κίνδυνος της αποχής και ο παράγοντας «Βόρεια Μακεδονία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα