Η βασίλισσα Καμίλα δεσμεύτηκε πως δεν θα προμηθευτεί ποτέ ξανά φυσική γούνα

15:34 16/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Έπειτα από αίτημα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων (PETA), η βασίλισσα Καμίλα δεσμεύτηκε να μην προμηθεύεται φυσικές γούνες για τη γκαρνταρόμπα της.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ επιβεβαίωσε το αίτημα του οργανισμού. Πρόκειτα για την πρώτη τοποθέτηση της βασίλισσας Καμίλα ενάντια στη βιομηχανία γούνας, ωστόσο η επιβεβαίωση δεν αναφέρει ότι δεν θα φορέσει ενδύματα που φέρουν γούνες από τα ήδη υπάρχοντα στις βασιλικές ντουλάπες.

«O PETA κάνει πρόποση στη

βασίλισσα Καμίλα με ένα ποτήρι από το καλύτερο κλαρέ επειδή είναι αληθινή βασίλισσα που συμπαρατάσσεται με το 95% των Βρετανών που αρνούνται επίσης να φορούν γούνα ζώων, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Είναι σωστό για τη μοναρχία να αντικατοπτρίζει τις βρετανικές αξίες αναγνωρίζοντας ότι η γούνα δεν έχει θέση στην κοινωνία μας – και καθιστά τη χρήση από το υπουργείο Άμυνας πραγματικής γούνας αρκούδας για τα καπέλα της βασιλικής φρουράς ακόμα πιο παράλογη και εκτός πραγματικότητας», ήταν η απάντηση της ιδρύτριας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Ίνγκριντ Νιούκιρκ, στην απόφαση της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου.

H σύζυγος του βασιλιά Κάρολου ακολουθεί τα βήματα της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ Β’ , η οποία το 2019 αποφάσισε να μην φοράει ρούχα και αξεσουάρ από αληθινή γούνα.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι για την παραγωγή γούνινων ενδυμάτων και αξεσουάρ τα ζώα φυλακίζονται σε κλουβιά ή πιάνονται με μεταλλικές παγίδες, υποβάλλονται σε ηλεκτροσόκ ή σε άλλη επίπονη διαδικασία θανάτωσης για να αφαιρεθεί το δέρμα τους.

To άρθρο Η βασίλισσα Καμίλα δεσμεύτηκε πως δεν θα προμηθευτεί ποτέ ξανά φυσική γούνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα