Ο ΕΦΕΤ θα πήγαινε και σήμερα για έλεγχο στο εργοστάσιο που παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα και κάηκε ολοσχερώς

17:04 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά στην πυρκαγιά που κατέστρεψε το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση», εκεί όπου παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε 63 μαθητές από 7 σχολεία της Φθιώτιδας. 

Μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και το ειδικό Τμήμα της Πυροσβεστικής που θα κάνει τις έρευνες, όπως έγινε γνωστό από το TLive, ο ΕΦΕΤ

είχε προγραμματίσει να στείλει κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη Λαμία.

Μιλώντας στον Alpha, ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Αντώνιος Ζαμπέλας τόνισε πως κλιμάκιο του ΕΦΕΤ πήγε το Σάββατο στην εγκατάσταση, ωστόσο η παραγωγική μονάδα δεν λειτουργούσε και θα επαναλάμβανε την επίσκεψή του αυτή σήμερα, ωστόσο οι χθεσινές εξελίξεις με την καταστροφική φωτιά, ακύρωσαν τον συγκεκριμένο σχεδιασμό.

 

«Πήγε κλιμάκιο το Σάββατο για να κάνει έναν έλεγχο, γνωρίζοντας βέβαια ότι η παραγωγική διαδικασία που αφορούσε τη γραμμή παραγωγής γευμάτων για τα σχολεία δεν θα ήταν ανοιχτή γιατί αυτά γίνονται κάθε μέρα, καθημερινές. Παρ’ όλα αυτά, πήγαμε το Σάββατο και οργανώναμε κλιμάκιο να πήγαινε και σήμερα να βλέπαμε γενικά πώς λειτουργεί η επιχείρηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής των γευμάτων» είπε ο κ. Ζαμπέλας και πρόσθεσε: «Δυστυχώς βέβαια μετά από αυτό το τραγικό συμβάν, προφανώς οι δικές μας ενέργειες ακυρώνονται. Άρα δεν υπάρχει έκθεση ή πόρισμα του ΕΦΕΤ για τις τροφές που διανεμήθηκαν».

To άρθρο Ο ΕΦΕΤ θα πήγαινε και σήμερα για έλεγχο στο εργοστάσιο που παρασκευάστηκαν τα σχολικά γεύματα και κάηκε ολοσχερώς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΦΕΤ,efet