Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων φέρεται να καθυστέρησε σε γεύμα για να φύγει η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου - Διαψεύδει η Μητρόπολη

15:48 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Επεισοδιακός φαίνεται ότι ήταν ο φετινός εορτασμός της Παναγίας της Τρυπητής, πολιούχος του Αιγίου, την περασμένη Παρασκευή (10.5.24), καθώς ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος φέρεται να καθυστέρησε να μεταβεί σε γεύμα που παρέθεσε μέχρι να αποχωρήσει η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Σύμφωνα με το aigiovoice.gr, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποφάσισε να μην παρακαθίσει στο επίσημο γεύμα που

παραδοσιακά παραθέτει ο δήμος Αιγίου, θέλοντας να στείλει μήνυμα στα κόμματα.

Αντίθετα, αποφάσισε να παραθέσει γεύμα προς τιμήν των ιερέων της Μητρόπολης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερήσιος της Αχαϊας», η Μητρόπολη είχε ενημερώσει τον δήμο ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας δεν θα παρακαθίσουν στο επίσημο γεύμα που παραθέτει παραδοσιακά η δημοτική αρχή, καθότι δεν επιθυμούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ενώ είχε φροντίσει για τη διοργάνωση ξεχωριστού γεύματος σε άλλο κατάστημα, αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το γεύμα του δήμου.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, μαζί με συνοδεία, πήγαν στο κατάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη το γεύμα του Μητροπολίτη προς τους ιερείς. Το γεύμα επρόκειτο να ξεκινήσει ακριβώς την ίδια ώρα με το γεύμα του δήμου.

Ωστόσο, ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης, προφανώς έχοντας πληροφορηθεί ότι έξω από το κατάστημα περίμενε η υφυπουργός, καθυστέρησε την προσέλευσή του για πάνω από μισή ώρα.

Τελικώς, κι ενώ η κυρία Αλεξοπούλου παρέμενε έξω από το εστιατόριο που θα γινόταν το γεύμα, ο Μητροπολίτης έφτασε στον χώρο. Σύμφωνα με τον «Ημερήσιο της Αχαϊας», φέρεται να της είπε ότι οι Ιερείς δεν πήγαν να ευλογήσουν το γεύμα του δήμου για πρώτη φορά στα χρονικά, επειδή δεν θέλουν να καθίσουν μαζί με πολιτικούς που αντιτάσσονται στους κανόνες της Εκκλησίας και την κάλεσε να αποχωρήσει από τον χώρο.

Σύμφωνα με το aigiovoice.gr, η κ. Αλεξοπούλου στον χώρο έφτασε στις 13:15, έμεινε μέχρι τις 13:30 περίπου στην αναμονή του Σεβασμιωτάτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Ακολούθως κάθισε στο τραπέζι, για το γεύμα, αναμένοντας για 30′ περίπου.

Για να αποχωρήσει τελικά -πρόωρα- όταν έφτασε, περίπου, στις 14:00 ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, με τη συνοδεία του στον χώρο.

«Κανείς δεν έδιωξε την κ. Αλεξοπούλου από τη συνεστίαση»

Πάντως, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Λιακόπουλος διαψεύδει πως ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος έδιωξε την κ. Αλεξοπούλου από τη συνεστίαση.

«Θα ήθελα να δηλώσω, διαβάζοντας σήμερα πολλές τέτοιου είδους αναφορές, όσον αφορά ότι η κυρία Αλεξοπούλου η υφυπουργός Μεταφορών, ‘έφαγε πόρτα’ από τον Μητροπολίτη και από τους Αρχιερείς κατά την ημέρα της πανηγύρεως της τοπικής μας εορτής, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η κυρία Αλεξοπούλου μετέβη στο Τραπέζι που έγινε την ημέρα αυτή, όπου βρισκόντουσαν οι αρχιερείς και οι Ιερείς, μόνο και μόνο να χαιρετίσει και να ευχηθεί τα χρόνια πολλά», δήλωσε ο πατήρ Αθανάσιος Λιακόπουλος στο aigiovoice.gr.

Και επισήμανε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τόσο τον Μητροπολίτη μας κ Ιερώνυμο όσο και τους άλλους Αρχιερείς που ήταν προσκεκλημένοι στην πανήγυρη, τους διακρίνει η Ευγένια. Άρα λοιπόν ας ψάξουν να βρουν που κρύβεται ή αλήθεια και τι σκοπιμότητες υπάρχουν».

 

 

To άρθρο Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων φέρεται να καθυστέρησε σε γεύμα για να φύγει η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου - Διαψεύδει η Μητρόπολη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Χριστίνα Αλεξοπούλου - Διαψεύδει, Μητρόπολη,mitropolitis kalavryton, christina alexopoulou - diapsevdei, mitropoli