Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Δημιουργείται το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων

07:16 19/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Παρεμβάσεις – «τομή» στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έχει σχεδιάσει το οικονομικό επιτελείο στοχεύοντας στην πλήρη αναδιαμόρφωση του επενδυτικού τοπίου, για την ορθή ολοκλήρωση των δημόσιων έργων και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Συγκεκριμένα, με το νομοσχέδιο που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο για τις Δημόσιες Επενδύσεις ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, και την Δημιουργία του Μητρώου Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων ΠΔΕ.

Στο

εν λόγω μητρώο θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται από την στιγμή της ένταξής τους σε αυτό όλες οι δαπάνες που απαιτεί ένα δημόσιο έργο, μετά από την διαδικασία ολοκλήρωσης και παράδοσής του.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και τυχόν δαπάνες συντήρησης και δαπάνες λειτουργίας του έργου.

Με αυτό τον τρόπο, συν τοις άλλοις, θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα του παρελθόντος με εγκαταλελειμμένα δημόσια έργα και εγκαταστάσεις.

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο, θέτοντας ως χρονικό ορίζοντα τα δέκα έτη, εξασφαλίζει πως τα δημόσια έργα θα συνεχίσουν να έχουν εξασφαλισμένη την ομαλή χρηματοδότηση τους για τις ανωτέρω δαπάνες, μετά το πέρας της ολοκλήρωσής τους.

Ο τρόπος που θα λειτουργεί το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων ΠΔΕ προϋποθέτει την υποβολή στοιχείων ως προς το ετήσιο και το συνολικό κόστος συντήρησης του έργου που είναι ενταγμένο στο ΠΔΕ, καθώς και τον αρμόδιο φορέα που αναλαμβάνει την συντήρηση. Παράλληλα, θα είναι υποχρεωτική η αναφορά στην πηγή χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου.

To άρθρο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων: Δημιουργείται το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης και Λειτουργίας Έργων  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, Δημιουργείται, Μητρώο Καταγραφής, Παρακολούθησης Δαπανών Συντήρησης, Λειτουργίας Έργων,programma dimosion ependyseon, dimiourgeitai, mitroo katagrafis, parakolouthisis dapanon