Βρήκε το 17χρονο γιο της νεκρό στο κρεβάτι στη Θεσπρωτία: «Δεν τον ενοχλούσε κάτι», λέει στο newsit.gr η θεία του

16:55 14/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής της έζησε η μητέρα του 17χρονου μαθητή στη Θεσπρωτία, ο οποίος έχασε αιφνίδια της ζωή του ενώ προετοιμαζόταν εντατικά για τις πανελλήνιες.

Η τραγική μητέρα του μαθητή ήταν εκείνη που βρήκε το παιδί της νεκρό στο δωμάτιο του, στο σπίτι τους στο Φιλιάτι στη Θεσπρωτία, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαϊου του 2024.

Την αποκάλυψη έκανε στο newsit.gr, η θεία του άτυχου μαθητή, ο θάνατος του οποίου έχει συνταράξει την τοπική κοινωνία, τους δασκάλους, τους συμμαθητές και τους φίλους του.

«Η μητέρα του είχε μπεί στο δωμάτιο να τον ξυπνήσει γιατί κοιμόταν και το βρήκε το παιδί, δυστυχώς, όπως το βρήκε», ανέφερε η θεία του μαθητή και συντετριμμένη τόνισε πως το παιδί «δεν ήταν άρρωστο, δεν είχε παραπονεθεί ότι τον ενοχλούσε κάτι. Δεν ανέφερε κάτι πουθενά». 

Ο άτυχος νέος, μεταφέθηκε εσπευσμένα νοσοκομείο αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο θάνατός του προήλθε από μυοκαρδίτιδα που του προκάλεσε ανακοπή καρδιάς. Με τον ίδιο τρόπο, σε νεαρή ηλικία, είχε πεθάνει και ο πατέρας του 17χρονου μαθητή.

«Δυστυχώς απο την ίδια αιτία έφυγε και ο πατέρας του πριν απο 11 χρόνια. Απο ότι είπαν οι γιατροί έφυγαν και οι δύο απο ακριβώς την ίδια αιτία. Απο μυοκαρδίτιδα. Ο πατέρας του ήταν 45 ετών όταν πέθανε. Εκεί που καθόταν σε ένα τραπέζι ενός μνημοσύνου είχε αισθανθεί αδιαθεσία και δεν άντεξε τελικά. Όμως ο πατέρας του είχε συμπτώματα απο πριν», εξήγησε και πρόσθεσε «του πονούσε φοβερά το χέρι αλλά πίστευε ότι ήταν απο την κούραση της δουλειάς του και δεν κατάαλαβε ότι είχε πρόβλημα με την καρδιά. Πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο και η κληρονομικότητα αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι. Μιλάμε για δύσκολες καταστάσεις».

Ο 17χρονος είχε πέσει για ύπνο και όταν πέρασαν οι ώρες χωρίς να έχει σηκωθεί, η μητέρα του μπήκε στο δωμάτιο. Διαπίστωσε πως ο ανήλικος δεν είχε τις αισθήσεις του και ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο. Οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Το ίδιο και οι γιατροί.

«Ο ανιψιός μου ήταν μαθητής της Β´ Λυκείου και ετοιμαζόταν για πανελλήνιες. Μπορεί και να αγχωνόταν και για το σχολείο, όμως δεν ξέρουμε. Είμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Κουράγιο πρέπει να έχουμε», κατέληξε η θεία του τραγικού νέου.

Απαρηγόρητη η μητέρα του, που είναι αυτοδιοικητικός υπάλληλος, οι δύο αδερφές του αλλά και όλο το χωριό στη Θεσπρωτία που περίμενε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Αυτό έδειξε ως αιτία θανάτου την ανακοπή καρδιάς που του προκάλεσε η μυοκαρδίτιδα.

Ο νεαρός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Η ασθένεια εκδηλώθηκε ύπουλα και του στοίχισε τη ζωή. 

Η μυοκαρδίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του καρδιακού μυός, με μεγάλο εύρος κλινικής εικόνας, από ασυμπτωματική έως αρκετά σοβαρή, με πολλές επιπλοκές για την υγεία του ασθενούς, καθώς μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια ή θάνατο. Οι ασθενείς με μυοκαρδίτιδα είναι περισσότερο νέοι άνδρες, με μέση ηλικία τα 42 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

To άρθρο Βρήκε το 17χρονο γιο της νεκρό στο κρεβάτι στη Θεσπρωτία: «Δεν τον ενοχλούσε κάτι», λέει στο newsit.gr η θεία του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρήκε, 17χρονο, Θεσπρωτία, Δεν,vrike, 17chrono, thesprotia, den