Οι ετήσιες απολαβές του Φερστάπεν που τον έκαναν τον πιο ακριβοπληρωμένο οδηγό της F1

Ο Μαξ Φερστάπεν ανέβηκε στην 17η θέση των αθλητών με τις μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές, σύμφωνα με τη λίστα "Forbes 2024 World's Highest-Paid Athletes", καθώς κέρδισε 74,5 εκατομμύρια ευρώ (81 εκατομμύρια δολάρια) την περσινή χρονιά.

Από αυτά, τα 70 εκατομμύρια δολάρια προήλθαν από το κολοσσιαίο του συμβόλαιο με τη Red Bull Racing και τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. από εξωαγωνιστικές δραστηριότητες και διαφημίσεις.

Ο Λιούις Χάμιλτον βρίσκεται

στην 21η θέση της ίδιας λίστας, παρά το γεγονός ότι είχε υπερδιπλάσια έσοδα (11 εκατ. ευρώ) από τις εξωαγωνιστικές του δραστηριότητες. Σε αυτά προστέθηκαν τα 52,5 εκατομμύρια ευρώ από το συμβόλαιό του με τη Mercedes F1, φτάνοντας έτσι τις ετήσιες απολαβές ύψους 63,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κανείς άλλος οδηγός της F1 δεν βρέθηκε στους πρώτους 50. Στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών 2024 του Forbes βρέθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο με περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ, εμπρός από τον αθλητή του γκολφ Τζον Ραμ, τον Λιονέλ Μέσι, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που ανέβηκε στην 5η θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα