ΠΑΟΚ: Όταν μιλούν οι αρχηγοί

Όσοι υποστηρίζουν ότι οι μεγάλοι ηγέτες κερδίζουν τις μεγάλες μάχες δικαιώθηκαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Οι αρχηγοί του Δικεφάλου ήταν αυτοί που βγήκαν μπροστά και με δικά τους γκολ έδωσαν στην ομάδα τους τη νίκη που χρειαζόταν για να προσπεράσει την ΑΕΚ και να βρίσκεται, μια αγωνιστική πριν από το τέλος, στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μίλησε το... περιβραχιόνιο

Πιθανότατα αυτό που συνέβη δεν έχει προηγούμενο. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο, με τον Τάισον να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, καθώς όλοι όσοι προηγούνταν από τον Βραζιλιάνο: Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς έμειναν στον πάγκο.

Φορώντας το περιβραχιόνιο ο Τάισον άνοιξε το σκορ – όπως το είχε ανοίξει στο προηγούμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό- μετά την εξαιρετική ασίστ του Γιάννη Κωνσταντέλια.

Το 2-0 ήρθε από την εκτέλεση πέναλτι του Άντριγια Ζίβκοβιτς, που μπαίνοντας ως αλλαγή στο γήπεδο στη θέση του Τάισον πήρε από αυτόν το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Σέρβος που κι αυτός αποδεικνύεται κομβικός στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Και χθες όπως και απέναντι στους ερυθρόλευκους είχε γκολ και ασίστ και στο πρώτο από τα δυο που πέτυχε φορούσε στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Ο Μεγάλος Βιεϊρίνια

Ανεπανάληπτο ήταν όμως, αυτό που συνέβη με τον Βιεϊρίνια. Ο μεγάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ από το πρώτο παιχνίδι με την Μπριζ στο Βέλγιο είχε αγωνιστεί μόλις 1' ως αλλαγή στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Και την Τετάρτη (15/05) μπήκε αργά στο παιχνίδι στο 81', παίρνοντας την θέση του Ντεσπόντοφ, σε μια στιγμή που ο Παναθηναϊκός δημιουργούσε προβλήματα στην δεξιά πλευρά του Δικεφάλου μετά την είσοδο του Μλαντένοβιτς.

Ωστόσο ο Λουτσέσκου δεν τον τοποθέτησε μπροστά από τον Γιόνι Ότο, αλλά αριστερά, στέλνοντας εκεί τον Ζίβκοβιτς.

Ο Βιεϊρίνια θυμήθηκε τα νιάτα του ως εξτρέμ κι εκμεταλλεύτηκε στο 89' την ασίστ του Ζίβκοβιτς που του είχε ήδη παραδώσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ, σκοράροντας το πρώτο του φετινό γκολ στο πρωτάθλημα (το δεύτερο στη σεζόν μετά από εκείνο απέναντι στην Αμπερντίν).

Η εικόνα του πανηγυρισμού με τα χέρια ανοικτά πάνω στις πινακίδες ήταν χαρακτηριστική κι ο μεγάλος αρχηγός του Δικεφάλου θα τη θυμάται για πάντα, αν την Κυριακή (19/05) σηκώσει το δεύτερό του, πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα