Δίκη Πισπιρίγκου: «Ήταν άριστη κλινικά» λέει η παιδίατρος της Μαλένας – Διαψεύδει ότι αναζητούσε 10 λεπτά γιατρό η μητέρα

Η δίκη συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τις ανθρωποκτονίες των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου στην Πάτρα, της Μαλένας και της Ίριδας. Kατηγορούμενη και σε αυτή τη δίκη είναι η μητέρα των δύο κοριτσιών Ρούλα Πισπιρίγκου. Η γιατρός διαψεύδει ότι αναζητούσε για 10 λεπτά γιατρό μετά την κατάρρευση της Μαλένας και λέει ότι το κοριτσάκι «ήταν μια χαρά».

Η παιδίατρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»,

Μαρία Νικήτα, καταθέτοντας στη δίκη για τους θανάτους των δυο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές της μικρής Μαλένας που έφυγε από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η γιατρός διέψευσε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι αναζητούσε για 10 λεπτά γιατρό μετά την κατάρρευσή της.

Η Μαρία Νικήτα γιατρός που μαζί με μία νοσηλεύτρια μπήκαν πρώτες στο θάλαμο όπου νοσηλευόταν η μικρή Μαλένα βρήκαν το κοριτσάκι νεκρό. Νωρίτερα η μάρτυρας, η οποία εκείνη την ημέρα είχε εφημερία, είχε εξετάσει τη Μαλένα.

Η γιατρός ανέφερε πως η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν καλή, σημειώνοντας ότι «ήταν ένα παιδί που δεν προβλημάτιζε, ήταν άριστο κλινικά».

Όπως είπε για αυτό δεν ήταν αναμενόμενη η τροπή των γεγονότων. Εξήγησε πως και η ίδια έπαθε σοκ από τον «αιφνίδιο» θάνατο της μικρής.

Αναφερόμενη στην ημέρα που η Μαλένα έχασε τη ζωή της εξήγησε πως το παιδί έπαιζε στον παιδότοπο, ήταν μια χαρά και δεν είχε κάτι να προβληματίσει τους θεράποντες ιατρούς.

«Ήμουν στο διάδρομο μαζί με τη νοσηλεύτρια έξω από την πόρτα ενός δωματίου. Τα μεσημέρια υπάρχει μια απόλυτη ηρεμία στον όροφο…», είπε εξηγώντας ότι η κατηγορούμενη κατευθύνθηκε προς το μέρος τους: «Εγώ βλέπω τη μαμά με την άκρη του ματιού μου να βγαίνει και να έρχεται προς το μέρος μου, αναστατωμένη, σοκαρισμένη. Όταν την είδα είπα κάτι έχει γίνει. Πλησίασε με γρήγορο βήμα. Ερχόμενη λέει «το παιδί είναι μπλε χτυπάει η αντλία». Ήταν αναστατωμένη… Φύγαμε με τη νοσηλεύτρια να πάμε στο δωμάτιο».

Πρόεδρος: Αν έτρεχε πριν στρίψει στο διάδρομο θα την ακούγατε;

Μάρτυρας: Υποθέτω πως ναι.

Πρόεδρος: Ακούσατε κάποιον να φωνάζει;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Η μητέρα μίλησε σιγανά ή δυνατά;

Μάρτυρας: Ήταν αναστατωμένη … δεν άκουσα βήματα την είδα.

Πρόεδρος: Αν φώναζε θα την ακούγατε;

Μάρτυρας: Ναι, έχει τύχει να είμαι μέσα στο γραφείο και να ακούσω τον γονιό να ουρλιάζει… όμως ο καθένας αντιδρά διαφορετικά.

Η μάρτυρας κατά την εξέτασή της στο δικαστήριο ανέφερε πως είδε τη Μαλένα «σε πλαγιά θέση στο κρεβάτι με το πρόσωπο προς το παράθυρο» και όταν το γύρισαν ήταν ωχρό και χωρίς αναπνοή. «Άκουσα ότι δεν έχει παλμό και είχα ένδειξη ότι δεν κυκλοφορεί το αίμα. Ήταν χαλαρό, λυμένο… η νοσηλεύτρια έπαιρνε την πίεση, έβαλε οξυγόνο. Συνειδητοποιώ ότι το παιδί δεν είναι ζωντανό. Ήρθε και τρίτη νοσηλεύτρια. Από το κινητό πήρα την μονάδα στις 17.15 και τους είπα: «έχω παιδί που έχει πεθάνει ελάτε γρήγορα», περιέγραψε στους δικαστές η παιδίατρος τονίζοντας: «Σοκαρίστηκα όταν διαπίστωσα ότι το παιδί ήταν νεκρό. Δεν το πίστευα».

Περιγράφοντας τις αντιδράσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου έκανε λόγο για μια «πανικοβλημένη μαμά» με άγχος και αγωνία.

Η ίδια δήλωσε πως ανακοινώθηκε στους γονείς ότι το παιδί τους είχε πεθάνει, αυτοί σοκαρίστηκαν ήταν «άνθρωποι που «χάνουν το παιδί τους χωρίς να το περιμένουν».

Πρόεδρος: Οι γονείς σας ρώτησαν τι έγινε, γιατί έφυγε το παιδί;

Μάρτυρας: Όχι εμένα, όταν μάζεψαν τα πράγματα ήρθαν μας ευχαρίστησαν και μας χαιρέτησαν. Δεν ήταν επιθετικοί ήταν πολύ ευγενικοί οι άνθρωποι, πολύ σωστοί απέναντι μας.

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Συγκλονίζουν οι συγγενείς της 40χρονης – «Όταν ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί, της είχε βάλει το κεφάλι σε κουβά με χλωρίνη» (video)

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα – Χάρτες και αναλυτική πρόγνωση εως την Τετάρτη

Στο αρχείο βάζει ο Εισαγγελέας την καταγγελία περί διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα