Γεωργιάδης για Συμφωνία Πρεσπών: Aν υπάρξει παραβίαση o Μητσοτάκης θα την καταγγείλει – Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνησιμότητα (videos)

Για τις εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας αλλά και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου μίλησε το πρωί της Παρασκευής (17/5) ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία αν ο Μιτσκόσκι γίνει πρωθυπουργός και συνεχίσει έτσι, ο Μητσοτάκης θα καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Σύμφωνα με το άρθρο 19 προβλέπεται αυτό αν υπάρξει παραβίαση. Αν η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας καταπατήσει τη Συμφωνία η κυβέρνηση της Ελλάδας θα κάνει ό,τι προβλέπεται», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν τέθηκε ο όρος από ΣΥΡΙΖΑ να βγει από το ΝΑΤΟ η Βόρεια Μακεδονία αν παραβιάσει τη Συμφωνία, έκανε το χατίρι των ΗΠΑ Είναι μια κακή συμφωνία. Η διαδικασία της καταγγελίας της συμφωνίας είναι δύσκολη», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι έκανε τη συγκέντρωση «γιατί εκνευρίστηκε με τον Μητσοτάκη λόγω υποψηφιότητας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο. Ήθελε να κάνει προβοκάτσια. Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι πολύ καλό καθώς οι υποψήφιοι είναι ικανοί άνθρωποι».

«Κρίνεται η κυβερνησιμότητα στις 9 Ιουνίου»

Σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε «η κυβερνησιμότητα κρίνεται στις 9 Ιουνίου. Εάν το αποτέλεσμα είναι κάτω από το 30% και την επόμενη ημέρα η αντιπολίτευση θα αρχίσει να αμφισβητεί τον Μητσοτάκη, θα αλλάξει το κλίμα, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης».

«Και λάθη κάνουμε και προβλήματα υπάρχουν αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» τόνισε παράλληλα.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή αγωνιζόμαστε για να πείσουμε τους συμπολίτες μας, ενώ συμφώνησε ότι η ΝΔ υφίσταται πίεση από «τα δεξιά» πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού περί χριστιανόμετρου, ο υπουργός Υγείας τόνισε «Ο κ. Βελόπουλος προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την περίοδο του διχασμού και να βάλει του πολίτες να πλακώνονται».

Για τα προβλήματα της καθημερινότητα των πολιτών και το κατά πόσο θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι «η φορολογία επί Μητσοτάκη έχει μειωθεί, ο κόσμος συνέκρινε αυτό το ζήτημα στις εθνικές εκλογές. Αν ο κόσμος περνούσε χειρότερα το 2023 δεν θα ψήφιζε Μητσοτάκη. Ο μέσος μισθός είναι πολύ ανεβασμένος από το 2019. Η ακρίβεια είναι πραγματικό πρόβλημα και η κυβέρνηση κάνει πολλές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της. Είναι υπαρκτό μεγάλο πρόβλημα η ακρίβεια. Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα, το 2024 θα έχουμε 15% αύξηση του τουριστικού εισοδήματος».

«Η Ελλάδα σήμερα παρουσιάζει εικόνα σταθερότητας με σταθερή κυβέρνηση και θετικά δημοσιεύματα. Είναι ο πρώτος παράγοντας για την ανάπτυξη της οικονομίας η σταθερότητα», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Για τον θάνατο του παιδιού από παρβοϊό, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν υπάρχει έξαρση, ο θάνατος του παιδιού είναι μεμονωμένο περιστατικό».

Διαβάστε επίσης:

Ελεονώρα Μελέτη: «Ένιωθα ότι ο κόσμος με σιχαίνεται, με λυπάται ή κάνει εμετό πάνω μου» (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Τι απαντά σε δημοσίευμα που τον θέλει να σκουπίζει τα χέρια του μετά από χειραψία με κόσμο

Νέα Αριστερά: Στον αέρα το 10λεπτο σποτ για τις ευρωεκλογές

Keywords
Τυχαία Θέματα