Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των «Ροζ πάνθηρων» – Σέρβοι εγκληματίες, είχαν ρημάξει τα κοσμηματοπωλεία

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο Σέρβων κακοποιών που συνελήφθησαν για σωρεία κλοπών σε κοσμηματοπωλεία της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, γνωστοί ως «Ροζ πάνθηρες» συνελήφθησαν στις 24 Απριλίου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή κατά συναυτουργία. Η συνολική λεία τους ανέρχεται σε 120.000 ευρώ.

Πρόκειται για τους:

1.(επ) JOVANOVIC ή MANGALOV (ον) ZORAN ή ANGEL του ZIVAN ή STOIMENOV και της IVANKA ή SVETLANA, γεννηθέντα την 11-10-1971 στη Σερβία και

2.(επ) TESIC ή PESIC (ον) SLADJAN του SVETOZAR και της SVETLANA, γεννηθέντα την 1-3-1974 στη Σερβία ή Σλοβενία

Πώς δρούσε η ομάδα «Pink Panthers»

Πρόκειται για μέλη της ευρύτερης διεθνικής εγκληματικής ομάδας «Pink Panthers», η οποία παρουσιάζει διεθνή δράση, στοχοποιώντας κυρίως κοσμηματοπωλεία, στα οποία διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, εφαρμόζοντας μεθοδολογία και τρόπους δράσης ανάλογα με τις δεξιότητες, τεχνικές και ικανότητες των μελών τους που βρίσκονται σαν πυρήνες σε κάθε χώρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2023, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο «ριφιφί».

Χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία είτε είχαν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, είτε ήταν καταχωρημένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφού εντόπιζαν τα καταστήματα- στόχους τους, πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις αυτών και στη συνέχεια κατάρτιζαν σχετικό σχέδιο δράσης.

Κινούνταν πεζή ή με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε ικανή απόσταση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύνδεση του με την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Αφού οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση σε διπλανά εγκαταλελειμμένα- κενά κτήρια, άνοιγαν οπή στον τοίχο που οδηγούσε στα κοσμηματοπωλεία. Μάλιστα, τοποθετούσαν στο πάτωμα κομμάτια υφάσματος προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί τυχόν θόρυβος από τα κομμάτια του τοίχου που θα έπεφταν.

Στα κοσμηματοπωλεία εισερχόταν ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης και αφού αφαιρούσε τα κοσμήματα χρυσαφικά, επέστρεφε στα διπλανά κτήρια και διέφευγαν.

Διαβάστε επίσης:

Διδυμότειχο: Νεκρό βρέφος 4 μηνών – Το βρήκε με αφρούς στο στόμα η μητέρα του

Δημήτρης Σταρόβας: «Είμαστε αισιόδοξοι για την επαναφορά της ομιλίας του» λέει η σύντροφός του (Video)

Λάρισα: Αγωνία για 34χρονη μητέρα – Στην εντατική με εγκεφαλική αιμορραγία μετά από γέννα

Keywords
Τυχαία Θέματα