Η Τουρκία σταματά όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ – Περί δικτάτορα κάνει λόγο τώρα το Τελ Αβίβ

Η Τουρκία σταματά κάθε εμπόριο με το Ισραήλ, αναφέρει το Bloomberg News επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το διεθνές μέσο, η Τουρκία διέκοψε όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς το Ισραήλ από την Πέμπτη.

Αν και η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα αυτή την κίνηση, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών

υποστήριξε ότι ο Ερντογάν παραβιάζει τις συμφωνίες σταματώντας τις ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές. Το Ισραήλ θα αναζητήσει εναλλακτικές, όπως είπε, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και στις εισαγωγές από άλλες χώρες.

«Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αγνοώντας τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των Τούρκων επιχειρηματιών, αδιαφορώντας για τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες» έγραψε στο X.

.@RTErdogan is breaking agreements by blocking ports for Israeli imports and exports. This is how a dictator behaves, disregarding the interests of the Turkish people and businessmen, and ignoring international trade agreements. I have instructed the Director General of the…

— ישראל כ”ץ Israel Katz (@Israel_katz) May 2, 2024

Σημειώνεται ότι το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ ανήλθε το 2023 στα 6,8 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το 76% αφορούσε τουρκικές εξαγωγές σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία, ενώ τον περασμένο μήνα η Τουρκία περιόρισε τις εξαγωγές προς το Ισραήλ στον απόηχο της σφαγής στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Συνεδριάζει το πολεμικό συμβούλιο για την εκεχειρία και τη σφαγή στη Ράφα

Πως ο κινεζικός πολεμικός στόλος εξελίσσεται σε κυρίαρχο των ωκεανών (Video)

Ουκρανία: Πόλη «φάντασμα» το Τσασίβ Γιαρ – Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε drone (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Ισραήλ,tourkia, israil