Κασσελάκης: «Ο Μητσοτάκης να ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν τη θεωρεί προδοτική ή να την εφαρμόσει και να ζητήσει συγνώμη από λαό και Τσίπρα»

Μήνυμα στον πρωθυπουργό για την Συμφωνία των Πρεσπών – δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση – έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ανοιχτή συγκέντρωση – ομιλία μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το δίλημμα είτε να ακυρώσει τη Συμφωνία, όπως του ζητούν στελέχη του, είτε, αν θέλει να την εφαρμόσει να το κάνει ζητώντας

συγνώμη από τον ελληνικό λαό που του είπε ψέματα, αλλά και από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά, που τους «κόλλησε τη ρετσινιά» του «εθνικού μειοδότη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στους πολίτες της Μακεδονίας που διαφωνούν με τη Συμφωνία, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τους είπε την αλήθεια και είναι έντιμος απέναντί τους, ενώ η κυβέρνηση τους χρησιμοποίησε για να κερδίσει τις εκλογές. Παράλληλα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό υποχωρητικότητα, αναφερόμενος στις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, κάνοντας λόγο για «εθνική κυριαρχία που δε θα υποκλίνεται στον Ερντογάν», «ούτε θα αφήνει τον Ράμα να αλωνίζει στη χώρα».

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του:

«Πριν λίγα χρόνια η πόλη σας μετατράπηκε σε βασικό σκηνικό μιας ανελέητης πατριδοκαπηλίας.

Στέλνω σαφές και λιτό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι διμερής, αν συνεχίζετε να τη θεωρείτε “προδοτική” έχετε ένα δρόμο, να κάνετε αυτό που έλεγαν τα στελέχη σας, «αν το VMRO μας δώσει την ευκαιρία, θα την ακυρώσετε», αυτά έλεγαν.

Αυτοί που ψηφίσατε σας είπαν ψέματα. Σας χρησιμοποίησαν, σας κατέβασαν στους δρόμους, πήραν την ψήφο σας και τώρα ικετεύουν για την τήρηση της Συμφωνίας. Ο απόλυτος εμπαιγμός.

Και πρέπει να γνωρίζετε ότι, όταν ένας πολιτικός εμπαίζει έναν πολίτη σε ένα θέμα, τον εμπαίζει σε όλα:… pic.twitter.com/aVKAdaX9q0

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 18, 2024

Δεν το κάνετε, όμως, γιατί η Συμφωνία είναι αυτό που επιθυμούσατε ως παράταξη όμως τότε ο Γκρουέφσκι δε δεχόταν με τίποτα να κάνει τόσες παραχωρήσεις όπως έκανε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.

Αφού σκοπεύετε να τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνικά επωφελή, υπάρχουν δύο ηθικά προαπαιτούμενα.

Πρώτον:
Να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε προκειμένου να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας… pic.twitter.com/s9kv4ksXUF

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 18, 2024

Και αφού σκοπεύετε να τηρήσετε τη συμφωνία των Πρεσπών ως εθνικά επωφελή, υπάρχουν δύο ηθικά προαπαιτούμενα:

Πρώτον, να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε, προκειμένου να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού. Φωνάζοντας κατά μιας Συμφωνίας με την οποία συμφωνούσατε.

Και δεύτερον, να ζητήσετε συγνώμη από δύο ανθρώπους που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του «εθνικού μειοδότη», την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά».

Παράλληλα, απευθύνθηκε στους πολίτες της Μακεδονίας:

«Θέλω να απευθυνθώ από καρδιάς σε όλους τους πολίτες της Μακεδονίας που διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σας σέβομαι, διαφωνούμε μεν, αλλά ποτέ δεν σας είπαμε ψέματα, είμαστε έντιμοι απέναντί σας, ξέρετε ποιοι είμαστε, αυτή είναι η θέση μας. Αυτοί όμως που ψηφίσατε, σας είπαν ψέματα σας χρησιμοποίησαν σας κατέβασαν στους δρόμους και τώρα ικετεύουν για την τήρηση της συμφωνίας. Αυτό λέγεται απόλυτος εμπαιγμός».

Επισήμανε δε, πως «όταν ένας πολιτικός εμπαίζει τον πολίτη σε ένα θέμα, τον εμπαίζει σε όλα, στην παιδεία, στην υγεία, στην ακρίβεια, στην καθημερινότητα, παντού. Είναι στάση πολιτικής ηθικής αυτή. Κι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Εμείς ερχόμαστε να σεβαστούμε τον πολίτη».

Κασσελάκης: «Οι εξελίξεις τρέχουν στα Τέμπη, αλλά τον μήνα των εκλογών… δεν μιλάνε γι’ αυτό»

Αναφερόμενος στην… σιωπή που επικρατεί για τα Τέμπη κι ενώ τρέχουν οι εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών είναι ραγδαίες. Όμως περνούν πια στα μονόστηλα των εφημερίδων και στα ψιλά των ειδήσεων. Γιατί; Γιατί πρέπει να γίνει ό,τι και πέρσι. Τον μήνα των εκλογών δεν μιλάμε για τα Τέμπη! Απαγορεύεται.
Ο σκοπός είναι ιερός: Να στηριχτεί ένας πρωθυπουργός που ταΐζει ένα γιγαντιαίο σύστημα προπαγάνδας. Θα σας πω όμως κάτι. Και αυτό είναι προσωπική μας δέσμευση. Στις οικογένειες των θυμάτων.

Μπορεί να μπάζωσαν, να μόνταραν, να έθαψαν στοιχεία. ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ. Δε θα πετύχουν τη συγκάλυψη. Όσα στοιχεία δεν τα έσβησαν, θα βγουν στο φως. Όσος χρόνος και κόπος κι αν χρειαστεί.
Το χρωστάμε στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού.

Τόνοι εύφλεκτου υλικού υπήρχαν στην εμπορική αμαξοστοιχία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία.
Είναι αυτό που ο Πρωθυπουργός αποκαλούσε «θεωρία συνωμοσίας».
Και διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν περιείχε εύφλεκτα υλικά.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι εκείνη η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Σταύρο Θεοδωράκη ήταν ΟΛΗ ΕΝΑ ΨΕΜΑ

Οι εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών είναι ραγδαίες. Όμως περνούν πια στα μονόστηλα των εφημερίδων και στα ψιλά των ειδήσεων. Γιατί;

Γιατί πρέπει να γίνει ό,τι και πέρσι. Τον μήνα των εκλογών δεν μιλάμε για τα Τέμπη! Απαγορεύεται.
Ο σκοπός είναι ιερός: Να στηριχτεί ένας… pic.twitter.com/npN9LRlzj6

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 18, 2024Οι βασικές προτεραιότητες

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των ευρωεκλογών και τις βασικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις 9 Ιουνίου έχουμε μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις στην ιστορία της Ευρώπης. Ή θα στρίψει το τιμόνι προς την ακροδεξιά ή θα το επαναφέρουμε όλοι εμείς οι προοδευτικοί πολίτες σε έναν δρόμο που να δείχνει προς το φως. Είτε θα επιφέρουμε ένα αποφασιστικό ρήγμα στην αλαζονεία, είτε θα ζούμε με το επιχείρημα “41% έχω κι ό,τι θέλω κάνω”»”. Είτε θα συνεχίσουμε να ζούμε κάτω από ένα κλειστό κύκλωμα εξουσίας των λίγων σε βάρος των πολλών ή θα διεκδικήσουμε μια κοινωνία στην οποία κανένας δε θα μένει πίσω μόνος».

Κι αφού ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε όποιον μιλάει ελληνικά με το επιχείρημα για «εισαγόμενη ακρίβεια», τώρα που εξαντλήθηκε αυτό το παραμύθι, σκαρφίστηκε νέα απάτη:
Έστειλε επιστολή στην Ε.Ε., στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τη μείωση των τιμών.

Να της πει τι;
Σας ρωτάω, να της… pic.twitter.com/SKZdJ0udqj

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) May 18, 2024Κοινωνική προστασία, αλληλεγγύη, κράτος δικαίου που θα σέβεται τον πολίτη, κοινωνικό κράτος που θα παρέχει υψηλής ποιότητας δημόσιες υπηρεσίες και θα λειτουργεί με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα υπηρετεί και δε θα ταλαιπωρεί τον πολίτη.Δημόσια Υγεία και δημόσια Παιδεία υψηλού επιπέδου, που να αξίζουν στον άνθρωπο του 2024 και όχι σε πολίτη β κατηγορίας της δεξιάς του 1960.Εθνική κυριαρχία που δεν κάνει υπόκλιση στον Ερντογάν, ούτε τον αφήνει να γκριζάρει το Αιγαίο με γαλάζιες πατρίδες. Ούτε να τον αφήνει να μετατρέπει σε τζαμί ένα από τα κορυφαία μνημεία της Βυζαντινής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Πρώτς η Αγιά Σοφιά, τώρα η Μονή της Χώρας. Και την ίδια στιγμή, ο Ράμα να αλωνίζει την Ελλάδα υποδαυλίζοντας εχθροπάθειες.Οικονομία υψηλής προστιθέμενης αξίαςΦορολογική δικαιοσύνηΒιώσιμη ανάπτυξη, προτεραιότητα στο περιβάλλον και προώθηση τεχνολογικών λύσεων για τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματοςΕπένδυση στην καινοτομία και στην έρευνα»

Ακόμη, αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών, ο Στ. Κασσελάκης είπε:

«Γνωρίζω ότι ιδιαίτερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ολόκληρη την επικράτεια, πολλοί επέλεξαν τη ΝΔ για να τους δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι ο μύθος του δεξιού κράτους που τάχα παρέχει καλύτερη αστυνόμευση. Τι πραγματικά συνέβη; Αύξηση της εγκληματικότητας ΠΑΝΤΟΥ.

Αναφέρω ενδεικτικά:

Εκβιασμοί: +38%Βιασμοί: +15%Διαρρήξεις: +85%Ληστείες: +23%Κλοπές: +77%

Και ναι όντως οι γυναικοκτονίες. Έχουμε αρχίσει να έχουμε ανοσία σε αυτό το έγκλημα – φαινόμενο. Χθες είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει έμφυλη βία και μητέρες δυο κοριτσιών που σκοτώθηκαν από συντρόφους τους. Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε τα θύματα στην τύχη τους, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, να πρέπει να πληρώνουν τα παράβολα στα δικαστήρια. Δεν είναι αυτή η κοινωνία που θέλουμε.

Αυτό με τον ΣΥΡΙΖΑ δε θα συνεχιστεί. Διότι οι παθογένειες της ελληνικής αστυνομίας επιτέλους θα αντιμετωπιστούν.

«Μα θα φτιάξει η Αριστερά την αστυνομία;», θα αναρωτηθείτε.

Ναι. Η Σύγχρονη Αριστερά θα φτιάξει την αστυνομία.

Διότι θα φέρει νέες δομές, τεχνογνωσία, χρήση της νέας τεχνολογίας και της ψυχολογίας, σύγχρονη και δια βίου εκπαίδευση στο σώμα της αστυνομίας.

Όλοι θα μπαίνουν στην Αστυνομία ύστερα από φοίτηση στην ανώτατη σχολή αστυφυλάκων.

Πρόσληψη «Ειδικών Φρουρών» από το παράθυρο, με εκπαίδευση μόλις δύο μηνών ΤΕΛΟΣ.

Μία βασική μας καινοτομία είναι ο θεσμός του «Αστυνομικού στην υπηρεσία της Γειτονιάς» (Community Policing):

Ο αστυνομικός που εκπαιδεύεται και εξειδικεύεται στα προβλήματα μιας συγκεκριμένης γειτονιάς, αποκτά εμπειρία και χτίζει σχέση εμπιστοσύνης με τους κατοίκους της.

Διαβάστε επίσης:

Ο Ανδρουλάκης, ο Μπαμπινιώτης και η πρόταση για Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Ανδρουλάκης: «Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι»

Κασσελάκης: «Μπερδεμένο και με πολλές κωλοτούμπες το μήνυμα της ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Keywords
τσιπρας, μητσοτακης, συγνωμη, το φως, θεσσαλονικη, δίλημμα, συριζα, εκλογες, vmro, twitter, μισαλλοδοξία, φως, νέα, ψεμα, ιουνίου, αιγαιο, ελλαδα, νεα δημοκρατια, community, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, εκλογες 2012, Μις φαν ντερ ρόε, Ημέρα της μητέρας, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, μπαμπινιωτης, χωρες, αστυνομια, εθνικη, εμπορικη, θεμα, οικονομια, τα νεα, τυχη, υγεια, φως, ψεμα, ψεματα, ωρα, αγια σοφια, αυξηση, αλληλεγγυη, ανδρουλακης, αξιοπρεπεια, γινει, δίλημμα, δειχνει, δωσει, ευκαιρια, ειπαν, ειπε, εκπαιδευση, ερντογαν, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υπηρχαν, ομιλια, κυβερνηση, λιτο, λογο, μειωση, μισαλλοδοξία, μισος, μνημεια, μυθος, νικο, ξερετε, περιβαλλον, προβληματα, συνεχεια, συγκεντρωση, σιωπη, σωμα, σοφια, σχολη αστυφυλακων, τεμπη, το φως, χρονος, ασφαλεια, ειπαμε, ελληνικα, ερχομαστε, ιδιαιτερα, ιουνίου, κλειστο, λευκο, μπροστα, ρηγμα, υλικα, vmro
Τυχαία Θέματα