Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει το Χάρκοβο – Στόχος η δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να καταλάβει την πόλη Χάρκοβο στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, μια περιοχή όπου οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ουκρανία για τη στόχευση ρωσικών παραμεθόριων περιοχών και είπε ότι, ενώ δεν έχει σχέδια να καταλάβει το Χάρκοβο, θέλει να μετατρέψει την περιοχή σε ζώνη ασφαλείας.

«Όταν πρόκειται για το τι συμβαίνει γύρω από το Χάρκοβο, φταίνε και αυτοί», είπε ο Πούτιν

σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου. «Επειδή βομβαρδίζουν και δυστυχώς συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες γειτονιές στις παραμεθόριες περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Μπέλγκοροντ. Και έχω πει δημόσια ότι αν συνεχιστεί αυτό θα αναγκαστούμε να δημιουργήσουμε μια ασφαλή ζώνη, μια ουδέτερη ζώνη. Αυτό κάνουμε».

Putin says Russian army has no plans to capture Kharkiv.

They said the same days before the full-scale invasion. They now say the same about Baltic States and other countries. They won't stop until they are stopped.

Ukrainian Armed Forces can stop Russia if they have the tools pic.twitter.com/7ThWzA1K0D

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) May 17, 2024

«Όσο για το Χάρκοβο, δεν έχουμε τέτοια σχέδια [για να το καταλάβουμε] αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Πούτιν, που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κίνα, έγιναν αφότου η Ουκρανία έπληξε ρωσικό έδαφος και την χερσόνησο της Κριμαίας με μεγάλης κλίμακας επίθεση με drone την Παρασκευή, πυρπολώντας ένα διυλιστήριο πετρελαίου και σκοτώνοντας δύο ανθρώπους, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η αεράμυνα κατέρριψε 51 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Κριμαία, 44 πάνω από την περιοχή Κρασνοντάρ και έξι πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ.

Όμως, στην Τουάπσε, στην περιοχή Κρανοντάρ, οι επιθέσεις με drone πυρπόλησαν ένα διυλιστήριο πετρελαίου, αν και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η φωτιά έσβησε γρήγορα, σύμφωνα με τους Moscow Times.

Στην περιοχή Μπέλγκοροντ, ο τοπικός κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov είπε στο Telegram ότι ένα drone καμικάζι σκότωσε μια μητέρα και ένα μικρό παιδί που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης:

Ρόμπερτ Φίτσο: Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση – Παραμένει σοβαρή η κατάστασή του

Ευρωεκλογές: Το VOX μαζεύει ακροδεξιούς ηγέτες στη Μαδρίτη – Ορμπαν, Λεπέν και Μιλέϊ στους προσκεκλημένους

Σουηδία: Πανικός και συλλήψεις στη Στοκχόλμη μετά από αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην ισραηλινή πρεσβεία

Keywords
Τυχαία Θέματα