Madrid Open: Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα για τον τίτλο (vid)

11:20 4/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Οι δύο κορυφαίες τενίστριες στον κόσμο, Ίγκα Σφιόντεκ και Αρίνα Σαμπαλένκα, θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο σπουδαίο σημερινό τελικό του Mutua Madrid Open, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού στη Μαδρίτη.

Το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στο φετινό tour και για 10η συνολικά στην καριέρα τους, με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο η κατάκτηση του οποίου θα τους δώσει μεγάλη ώθηση ενόψει του Γαλλικού Όπεν στα τέλη του μήνα.

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 19:30GR-Nova στο Manolo Santana, με τη νικήτρια

να φεύγει με 1000 βαθμούς και μια επιταγή των 963,000€.

Στον περσινό τελικό της διοργάνωσης, η Αρίνα Σαμπαλένκα είχε κερδίσει με 6-3, 3-6, 6-3 τη Σφιόντεκ, σημειώνοντας την πρώτη της νίκη στο χώμα απέναντι στην 22χρονη Πολωνή.

“Πιστεύω ότι όλοι βελτιωνόμαστε και αλλάζουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οπότε θα παρακολουθήσω τα παιχνίδια της και θα δω αν χρειάζεται να αλλάξω την τακτική μου σε σχέση με το περσινό ματς. Η βασική μου στρατηγική είναι να επικεντρωθώ στον εαυτό μου, να παραμείνω επιθετική και να δοκιμάσω τα χτυπήματά μου” είπε η Σαμπαλένκα ενόψει του σπουδαίου τελικού.

Η Σφιόντεκ θεωρείται αυθεντία στο χώμα και έχει κατακτήσει τρία Roland Garros, όμως το υψόμετρο της Μαδρίτης φαίνεται να ευνοεί περισσότερο το στυλ παιχνιδιού της big-hitter Σαμπαλένκα.

Η 22χρονη Πολωνή θα διεκδικήσει τον 20ο τίτλο της καριέρας της και 3ο της σεζόν καθώς και τον 10ο σε τουρνουά της σειράς WTA 1000.

Από την άλλη, η Σαμπαλένκα θα αγωνιστεί στον 27ο τελικό της, έχοντας ρεκόρ 14-12 ενώ ο τελευταίος της τίτλος ήταν το Australian Open 2024.

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Madrid Open: Σφιόντεκ και Σαμπαλένκα για τον τίτλο (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα