Λεχέτσκα: “Επέστρεψα διαφορετικός από τον τραυματισμό μου”

15:21 3/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Δηλώσεις στο κορτ έκανε ο Γίρι Λεχέτσκα μετά τον αγώνα με τον  Ντανιίλ Μεντβέντεφ, για τα προημιτελικά του Mutua Madrid Open, ο οποίος και ολοκληρώθηκε άδοξα έπειτα από την εγκατάλειψη του Ρώσου μετά το πρώτο set (6-4). Ο Τσέχος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να προκριθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, ενώ αναφέρθηκε και στον δικό του τραυματισμό.

“Ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίζεις έναν τέτοιο αγώνα, όμως αν μπορούσα να επιλέξω πώς θα κερδίσω αυτό το ματς, σίγουρα δε θα ήταν μ’ αυτόν τον τρόπο. Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις

τον αντίπαλό σου να ζορίζεται, ωστόσο εκείνη τη στιγμή πρέπει απλά να εστιάσεις στον εαυτό σου, να προσπαθείς να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Ποτέ δε ξέρεις τι είδους τραυματισμός είναι, αν απλώς αισθάνεσαι αδιαθεσία ή αν είναι κάτι χειρότερο. Αν του δώσεις χώρο να ανακάμψει μπορεί να σου εξελιχθεί σε κακό. Προσπάθησα να επικεντρωθώ στον εαυτό μου, όπως φάνηκε και στο τέλος του πρώτου set, όμως ήταν ξεκάθαρο πως δυσκολευόταν στις κινήσεις του ο Μεντβέντεφ.”

Μιλώντας για τον ίδιο, είπε: “Νομίζω επέστρεψα διαφορετικός μετά τον τραυματισμό μου. Προσπάθησα να επικεντρωθώ περισσότερα στην ποιότητα του παιχνιδιού μου, και να δίνω ένταση στις προπονήσεις μου. Προσπάθησα να δουλέψω σκληρά, και από την πρώτη μου μέρα στη Μαδρίτη ένιωσα καλά. Συνήθισα τις συνθήκες που επικρατούν εδώ.”

Μετά ρωτήθηκε για το αν ο Μπέρντιχ μιλάει για τις δικές του αγωνιστικές μέρες, με γνώμονα ότι ο Λεχέτσκα είναι πρώτος Τσέχος που φτάνει σε ημιτελικά ενός Masters, από το 2015 και μετά, και απάντησε: “Ναι, μιλάει για αυτό πολύ. Δε χαμογελάει τόσο πολύ όταν τον ρωτάω για το ρεκόρ του απέναντι στους Big-3 (είπε χαριτολογώντας).”

MADRID OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)

The post Λεχέτσκα: “Επέστρεψα διαφορετικός από τον τραυματισμό μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα