Δολοφονία Θανάση: Αναμένουν όρους εντολής και πιάνουν δουλειά οι ανακριτές

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Θανάσης Αθανασίου, νομικός και ένας εκ των δυο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από το Υπουργικό για να ερευνήσουν τι έγινε και δεν έγινε 19 σχεδόν χρόνια στην πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Ο κ.Αθανασίου είπε πως δεν έλαβε ούτε αυτός ούτε ο κ.Παππάς τους όρους εντολής από το Υπουργικό. «Δεν έχουμε λάβει γραπτώς τους όρους εντολής από το Υπουργικό. Αναμένονται σήμερα γραπτώς».

«Παρά το ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω επ’ ακριβώς τους όρους εντολής, αυτό που άκουσα κι εγώ από τις δηλώσεις είναι η διερεύνηση για

οτιδήποτε δεν διερευνήθηκε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Ανδριάνα: Μην μου ξαναπείτε για τον Σταυριανό - Δεν θέλω ακούω για αυτόν

Θα λάβουμε υπόψη μας τα πάντα. Θα δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην τελευταία θανατική ανάκριση που άλλαξε εντελώς το σκηνικό. Θα λάβουμε υπόψη ταπρακτικά αυτής της διαδικασίας αλλά και οτιδήποτε λήφθηκε για την υπόθεση αυτή από την πρώτη στιγμή.

Αναφορικά με το αν θα κάνουν νέες ανακρίσεις είπε πως είναι πολύ πρώιμο να αναφερθεί οτιδήποτε. Σας διαβεβαιώνουμε πως οτιδήποτε πρέπει να διερευνηθεί, θα διερευνηθεί με κάθε σοβαρότητα», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Θανάση: Αυτοί είναι οι δύο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές

Συνεχίζοντας είπε πως δεν θέλει να κάνει σχόλιο για το τι συζητά ο κόσμος. «Αντιλαμβάνομαι ωστόσο ότι η Πολιτεία αφουγκράστηκε την ανάγκη της κοινωνίας για απονομή Δικαιοσύνης και προχώρησε στον διορισμό μας. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν. Ο κ.Παππάς είναι εξ Ελλάδος.

Μόλις ληφθεί το υλικό θα προγραμματίσουμε τη διαδικασία με βάση πάντα και τους όρους εντολής.

Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει αυτή η διερεύνηση δεν θα γίνουν δηλώσεις με σκοπό τη διαφύλαξή της. Σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη ίσως εκδώσουμε μια γραπτή ανακοίνωση». 

Διαβάστε επίσης: Ακύρωση της θανατικής ανάκρισης ζητά ο Σταυριανός

Ο ίδιος ζήτησε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να υπάρξει δυνατότητα παράτασης της διαδικασίας, αν υπάρχει ανάγκη. Ερωτηθείς αν θα υπάρχει αμοιβή είπε πως δεν ρώτησε αλλά όπως γνωρίζει υπάρχει κάποια αμοιβή. «Εγώ και αμισθί θα αποδεχόμουν την τιμητική πρόταση από το Υπουργικό», είπε καταληκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα