Ενεργοποίηση Κλιματισμού «Βαρίδι» στον προϋπολογισμό Νοικοκυριών &Επιχειρήσεων

Η εκτίναξη του κόστους ενέργειας αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό το δίλλημα της ενεργοποίησης συστημάτων κλιματισμού φουντώνει, ενισχύοντας τις ανησυχίες όλων! Υπάρχει, ωστόσο λύση, σύμφωνα με τον Commercial Manager της Airway Solutions, κ. Ιερόθεο Συρίγο. Και αυτή βρίσκεται, όχι απαραίτητα, στην εναλλακτική επιλογή εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών αλλά στην αξιοποίηση συστημάτων

κλιματισμού νέας τεχνολογίας και τη συστηματική καταμέτρηση της κατανάλωσής τους σε ιδιωτικούς ή επαγγελματικούς χώρους.

Υψηλές τιμές, υψηλές ανησυχίες!

Οι προκλήσεις της αυξημένης χρέωσης ρεύματος είναι άμεσο αποτέλεσμα της ανόδου των τιμών ενέργειας. Από τη μια οι καταναλωτές αγνοούν  τη σημαντικότητα της καταγραφής της απόδοσης του εγκατεστημένου συστήματος και από την άλλη η αδυναμία επαρκούς διαχείρισης της κατάναλωσής τους οδηγούν σε ανεξήγητα υψηλά ενεργειακά κόστη. Ας μην ξεχνάμε ότι η ενεργοποίηση του κλιματισμού κατέχει τις μεγαλύτερες καταναλώσεις σε ένα κτήριο.

Μιλώντας μαζί με τον Commercial Manager της Airway Solutions, σχετικά με τις πρακτικές βελτίωσης της διαχείρισης, μας εξηγεί ότι η εταιρεία διαθέτει ένα εκτενές χαρτοφυλάκιο συστημάτων κλιματισμού όπως επίσης και ψύξης- θέρμανσης, ικανό να καλύψει τις ανάγκες οικιακών καθώς και εμπορικών-βιομηχανικών επιχειρήσεων, χώρων εστίασης και φιλοξενίας.

«Η βασική αρχή για την ενεργειακά αποδοτική αναβάθμιση ενός κτηρίου ξεκινά από μια λεπτομερή μελέτη, η οποία καθοδηγεί την επιλογή του σωστού συστήματος κλιματισμού» προσθέτει ο κ. Συρίγος. Κάθε επιχείρηση, συνεχίζει, και ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία, έχουν το δικό τους προφίλ λειτουργίας. Αναλόγως με την πληρότητα των δωματίων ανά χρονικές περιόδους, αυτές οι λύσεις προσαρμόζονται που προσφέρονται για πιο οικονομικές και αποδοτικές επιλογές.



Τεχνολογίες του μέλλοντος θα φέρουν νέες λύσεις

Οι τεχνολογίες κλιματισμού εξελίσσονται συνεχώς. Σύγχρονα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με φίλτρα καθαρισμού αέρα και συστήματα που μπορούν να εξουδετερώσουν ιούς, όπως το SARS-CoV-2. Επίσης, έχει ήδη εξασφαλιστεί η απομακρυσμένη διαχείριση κλιματισμού μέσω Wi-Fi ενώ γίνονται προσπάθειες ανάπτυξης συστημάτων που επιτρέπουν φωνητικές εντολές ή την αντίληψη της ανθρώπινης θερμοκρασίας, ώστε τα κλιματιστικά να καταστούν αποτελεσματικότερα και άνετα στη χρήση.

Επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες, έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση και να μειώσουμε τις δαπάνες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ένα υψηλότερο επίπεδο ζωής. Εάν, μάλιστα, οι κρατικοί φορείς διαθέσουν κεφάλαια για την εκπαίδευση των καταναλωτών στη σωστή διαχείριση των συστημάτων θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό εφιάλτη που ενέχει η υψηλή ενεργειακή κατανάλωση και να εξασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Νίκου Παττίχη 107B, 3070 Λεμεσός, Κύπρος
Τηλ.: +357 25734800
Fax: +357 25734810
Email: [email protected]
Website: www.greenenergy.com.cy

Facebook
Instagram
Linkedin
YouTube

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενεργοποίηση Κλιματισμού Βαρίδι, ϋπολογισμό Νοικοκυριών Επιχειρήσεων,energopoiisi klimatismou varidi, ypologismo noikokyrion epicheiriseon