Ελένη Σταύρου: Βεβήλωση η απόφαση για Αρχηγείο ΕΟΚΑ

Για ενέργειες που αποτελούν «βεβήλωση του ιερού μνημείου» και «έσχατο αυτοεξευτελισμό των γενναίων του πολυαίμακτου τετραετούς απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ», κάνει λόγο η Ευρωβουλευτής Ελένη Σταύρου αναφερόμενη στην απόφαση του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών να επιτρέψει στο «Ίδρυμα Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή» να απευθύνει πρόσκληση για υποβολή προσφοράς για εμπορική εκμετάλλευση του χώρου όπου βρίσκεται το κρησφύγετο και ο τάφος του στη Λεμεσό.

Σε ανακοίνωση της η Ευρωβουλευτής

αναφέρει πως «η ολέθρια αυτή πράξη υποσκάπτει και το ηθικό των Ελλήνων, γιατί συντελείται σε περίοδο καθοριστικών εξελίξεων του εθνικού μας ζητήματος και έχει χαρακτήρα παρακμής και ταπεινωτικής παράδοσης σε αλλοεθνείς ‘επενδυτές’, ίσως και Τούρκους υπό ‘κάλυψη’».

Αναφέρει επίσης ότι η ίδια ταυτίζεται πλήρως με τις εισηγήσεις του ΣΑΠΕΛ προς τις Κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, να κηρύξουν, από κοινού, το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ ως Ιστορικό Μνημείο και να το αποδώσουν στην Εκκλησία της Κύπρου.

«Μόνον η Ιερά Σύνοδος έχει τα εχέγγυα να αναλάβει την ευθύνη της ορθής διαχείρισης του μνημείου, παράλληλα με το Ίδρυμα Μακαρίου του Γ΄. Όλοι εμείς οι άλλοι να μείνουμε μακράν κάθε οικονομικής παρέμβασης», προσθέτει στην ανακοίνωση της η Ευρωβουλευτής.

Αναφέρει τέλος πως την Τετάρτη 8 Μαΐου, συμμετείχε σε εκδήλωση στη Λευκωσία με τον Υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος Κωστή Χατζηδάκη, καθ’ ύλη αρμόδιο και για τα κοινωφελή ιδρύματα κι πως η ίδια ανταποκρινόμενη σε πρόταση του ΣΑΠΕΛ, ενημέρωσε και υπέβαλε συνοπτικό υπόμνημα για το θέμα αυτό, στον Έλληνα Υπουργό, ο οποίος «επέδειξε ουσιαστικό ενδιαφέρον και έδωσε αμέσως οδηγίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελένη Σταύρου, Βεβήλωση, Αρχηγείο ΕΟΚΑ,eleni stavrou, vevilosi, archigeio eoka