Η Χαμάς ανακοινώνει τον θάνατο τοπικού διοικητή της στην κοιλάδα Μπεκάα

Η παλαιστινιακή Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο ενός "διοικητή" του κινήματος σε ισραηλινό χτύπημα που είχε στόχο το αυτοκίνητό του σήμερα το βράδυ στην πεδιάδα Μπεκάα, στον ανατολικό Λίβανο.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι ο "διοικητής" Σαρχαμπίλ Σάγιεντ, υπεύθυνος για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης στην ανατολική κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, σκοτώθηκε "αφότου έγινε στόχος της ισραηλινής κατοχικής αεροπορίας" στην περιοχή Μπεκάα.

Το πλήγμα έλαβε χώρα

μεσούσης της βίας που εντάθηκε αυτή την εβδομάδα μεταξύ της ισχυρής Χεζμπολάχ, συμμάχου της Χαμάς, και του ισραηλινού στρατού.

Πηγή προσκείμενη στο παλαιστινιακό κίνημα δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Σαρχαμπίλ Σάγιεντ ήταν ο υπεύθυνος της Χαμάς για την περιοχή Μπεκάα. "Σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα που είχε στόχο το αυτοκίνητό του", διευκρίνισε η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (ΑΝΙ) μετέδωσε ότι το πλήγμα είχε στόχο το αυτοκίνητο στο Μάτζνταλ Αντζάρ, σχεδόν πέντε χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, και έκανε λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε το αυτοκίνητο που καταστράφηκε ολοσχερώς από το πλήγμα, που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή περίπου εξήντα χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ισραήλ.

Επίσης, ισραηλινές επιδρομές στόχευσαν το πρωί δύο τοποθεσίες στο νότιο Λίβανο, προκαλώντας τον θάνατο τριών ανθρώπων -- ενός μαχητή της Χεζμπολάχ σύμφωνα με την λιβανική ισλαμιστική οργάνωση και δύο παιδιών από τη Συρία σύμφωνα με κρατικό μέσο ενημέρωσης. Η Χεζμπολάχ απάντησε βομβαρδίζοντας το βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Η Χαμάς, σύμμαχος της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας ότι ο ηγέτης της οργάνωσης του Λιβάνου Χασάν Νασράλα είχε δεχτεί τον Χαλίλ αλ-Χαγιά, υψηλόβαθμο στέλεχος της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης.

Στις 13 Μαρτίου, ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα που στοχοθέτησε το αυτοκίνητό του στο νότιο Λίβανο.

Στις 2 Ιανουαρίου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάλεχ αλ-Αρούρι, σκοτώθηκε σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αποδόθηκε στο Ισραήλ, στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ και οι σύμμαχοί της στοχοθετούν το βόρειο Ισραήλ σε ένδειξη υποστήριξης προς τη Χαμάς και ο ισραηλινός στρατός απαντά με πλήγματα σε όλο και μεγαλύτερο βάθος στο έδαφος του Λιβάνου.

Επτά μήνες διασυνοριακής βίας έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 419 ανθρώπων στον Λίβανο σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου και τουλάχιστον 25 στο Ισραήλ σύμφωνα με τις αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα