Ο Πρόεδρος του Ναούρου εκφράζει θέληση για ανάπτυξη σχέσεων με Κύπρο

Την πεποίθηση ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ναούρου David Adeang δεχόμενος πρόσφατα τα διαπιστευτήρια του Υπατου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έδρα την Καμπέρα, Αντώνη Σαμμούτη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη προς τον Πρόεδρο και τον λαό του Ναούρου.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, όσο και στο πλαίσιο της Κοινοπολιτείας. Ο κ. Σαμμούτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο Adeang για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, εκφράζοντας ευχαριστίες για τη στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Ο Πρόεδρος Adeang ζήτησε από τον Ύπατο Αρμοστή να διαβιβάσει τους θερμούς χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών θα αναπτυχθούν περαιτέρω στο μέλλον. Τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που αποδίδει η χώρα του στην κοινή δράση με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των υπόλοιπων προκλήσεων, που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Κατά την παραμονή του στο Ναούρου, ο Ύπατος Αρμοστής συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών  Charmaine Scotty και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείο Εξωτερικών  Christiana Detenamo. Είχε επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Υποδομών και Έργων  Jesse Jeremiah και τον Υπουργό Παιδείας Asterio Appi.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα