Δημοσκόπηση Alco (β' μέρος): Αυτοί είναι οι 5 πιο επιτυχημένοι υπουργοί -Περιορίζει τις διαρροές η ΝΔ

Τους δημοφιλέστερους υπουργούς αναδεικνύει στο δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης του ALPHA και της ALCO παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, στο πρώτο μέρος της πανελλαδικής έρευνας της Alco, η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, κινείται σε ένα εύρος από 30,5% έως 34,5%, ποσοστό πάνω από αυτό

που είχε θέσει ως πήχη ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη θέση, με εύρος από 14,5% μέχρι 17,5% και το ΠΑΣΟΚ, κινείται από 11,5% έως 14,5%.

Στην πρόθεση ψήφου, με 15,8% αναποφάσιστους, η ΝΔ είναι στο 27% (ποσοστό ανεβασμένο κατά 1,4% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ενώ μισή μονάδα κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 12,8%.Το ΠΑΣΟΚ έχει μικρή πτώση 0,4% και βρίσκεται στο 11%, ενώ ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8%, προσπερνώντας το ΚΚΕ, που βρίσκεται στο 7,5%. Ακολουθούν Νίκη με 3%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%, Νέα Αριστερά με 2,6%, ΜεΡΑ25 με 2,2%, όσο και οι Δημοκράτες, ενώ στο 2,1% είναι η Φωνή Λογικής.

Στο β' μέρος της μέτρησης αναδεικνύονται τα εξής:

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές ενδιαφέρουν τους πολίτες, το 22% απαντά «πολύ» (έναντι 14% του Μαρτίου και 24% του Απριλίου), το 36% απαντά «αρκετά», το 21% «λίγο» και το 20% «καθόλου».

Σχεδόν οι μισοί (ποσοστό 47%) απαντά ότι οι αποφάσεις που λάμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους. Το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου» μόλις το 5%.

Alco: Τι ψήφισαν οι αναποφάσιστοι τον Ιούνιο του 2023

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco σχεδόν οι μισοί (46%) αναποφάσιστοι το 2023 ψήφισαν ΝΔ το 11% ΣΥΡΙΖΑ, το 2% ΠΑΣΟΚ, Σπαρτιάτες το %, άλλο 8% και Λύση το 2%.

Η ΝΔ έχει ανεβάσει τη συσπείρωσή της κατά 5 μονάδες, στο 66% και εμφανίζει διαρροά προς την αποχή (7%), Δημοκράτες και Φωνή Λογικής (από 3%). Αναποφάσιστο είναι ακόμη το 18%, μια δεξαμενή στην οποία στοχεύει με την στρατηγική της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης ανεβάσει κατά 8 μονάδες την συσπείρωσή του, φτάνοντας στο 66%. Οι μεγαλύτερες διαρροές του είναι προς Νέα Αριστερά (10%), ΚΚΕ (4%), ΠΑΣΟΚ (2%), Κόσμος (2%), άλλο κόμμα (4%), αποχή (2%) και αναποφάσιστους που κινούνται στο 10%.

Το ΠΑΣΟΚ έχει την πιο ισχυρή συσπείρωση, καθώς φτάνει το 85%. «Ζημιά» στο κόμμα κάνουν οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου καθώς το επιλέγει το 7% ενώ αναποφάσιστο είναι το 4%.

Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Σύμφωνα με την έρευνα, ο Νίκος Δένδιας θεωρείται από το 27% του συνόλου των ερωτηθέντων ο πιο επιτυχημένος υπουργός της κυβέρνησης και ακολουθεί με 14% ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Την τρίτη θέση «μοιράζονται» οι Άδ. Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (από 6%).

Η σειρά δεν αλλάζει και στους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ο υπ. Άμυνας Ν. Δένδιας πρώτος με 50%, ο υπ. Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης ακολουθεί με 24%, ο υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης με 20%, ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης με 17% και την πεντάδα κλείνει ο υπ. Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης με 9%.

Alco: Ποιον επιλέγουν όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το εύρημα, ποιο κόμμα επιλέγουν όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες το 2023: Το μεγαλύτερο ποσοστό, σχεδόν ένας στους 4 (36%) θα ψηφίσει Ελληνική Λύση. Στη Φωνή Λογικής στρέφεται το 19% και το 9% στη Νίκη. Αναποφάσιστο παραμένει ένα ποσοστό της τάξης του 27%.

Alco: Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη στο Μάτι

Τέλος το 77% εκτιμά πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Alco, Αυτοί, -Περιορίζει,dimoskopisi Alco, aftoi, -periorizei