Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 17 μονάδων για ΝΔ, θα πάνε να ψηφίσουν στην Ευρωκάλπη λένε 3 στους 4

Προβάδισμα 17 μονάδων, στο σενάριο με κατανομή ψήφων των αναποφάσιστων, δίνει στη Νέα Δημοκρατία η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, τρεις εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Στη δημοσκόπηση τέθηκαν ερωτήματα όπως τα κριτήρια που θα ψηφίσουν

οι πολίτες στις 9 Ιουνίου, για το πώς αξιολογούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, ενώ δείχνουν και το προβάδισμα που έχει το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου, αλλά και ποια κόμματα περνούν τον πήχη του 3%.

Αναλυτικά,

Στην πρόθεση ψήφου (εκτίμηση) η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 15 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει 29%, έναντι 14% του ΣΥΡΙΖΑ, 11% του ΠΑΣΟΚ και 8% της Ελληνικής Λύσης που προηγείται κατά μία μονάδα του ΚΚΕ.

Στην πρόθεση από την δημοσκόπηση προκύπτει πως επτά κόμματα θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 3%, με τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας να πιάνουν το όριο.

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 17% σε σενάριο κατανομής αναποφάσιστων

Στο σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, το σενάριο του 33% επιβεβαιώνεται για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία προηγείται 17 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει στο 16%. Στο 12,5% ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, στο 9% η Ελ. Λύση και στο 8% το ΚΚΕ, ενώ Νίκη και Πλεύση φτάνουν το 3,5%, με τη Νέα Αριστερά και το ΜεΡΑ25 να πιάνουν το όριο του 3%.

Στο υποθετικό σενάριο κατανομής αναποφάσιστων, το εύρος της ΝΔ κινείται από 30,1% ως 35,9%, του ΣΥΡΙΖΑ από 13,7% ως 18,3%, του ΠΑΣΟΚ από 10,5% έως 14,5% .

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προβάδισμα με 36%, έναντι του 22% του... κανενός.

Τρίτος ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%, ενώ με 7% είναι πίσω του ο Νίκος Ανδρουλάκης και με 6% ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ενας στους δύο από τον ευρύτερο κεντρώο χώρο, επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τους Κασσελάκη και Ανδρουλάκη να είναι στο 11%.

Στο ερώτημα της αξιολόγησης της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν, το 32% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά, το 30% ουδέτερα, ενώ το 27% λέει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Δημοσκόπηση Pulse: Τρεις στους 4 δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

Για το αν θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές, 3 στους 4 λένε σίγουρα ναι. Πιο αναλυτικά, το 74% λέει σίγουρα "ναι", το 15% "μάλλον ναι", το 5% λέει "μάλλον όχι" και το 1% σίγουρα όχι.

Στην πρόθεση να πάνε στη κάλπη, οι ψηφοφόροι της ΝΔ λένει σίγουρα ναι στο 80% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 81%.

Στο ερώτημα για το αν είναι σίγουροι για το κόμμα που θα ψηφίσουν, οι 9 στους δέκα είναι "πολύ" ή "αρκετά".

Ηλικιακά, οι διαφορές είναι τεράστιες όσον αφορά την «σιγουριά» για το τι θα ψηφίσουν. Στις ηλικίες 60 και άνω, το 86% είναι πολύ σίγουρο και το 9% αρκετά, ενώ στις ηλικίες 45-59 το 72% είναι σίγουρο, στις ηλικίες 30-44 στο 53%, ενώ αρκετά χαμηλά είναι οι ηλικίες 17-29, στο 37%.

Στο αν θα ψηφίσουν το ίδιο με τις προηγούμενες, τις εθνικές, εκλογές, είπε «ναι» ο ένας στους δύο, ενώ σε «πρόσωπα και προτάσεις» είπε το 27%. Σε ψήφο διαμαρτυρίας πάει μόνο το 13%.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ μόλις στο 14% θα ψηφίσουν τιμωρητικά και το 62% θα πάει με ότι ψήφισε στις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Pulse, Προβάδισμα 17, Ευρωκάλπη,dimoskopisi Pulse, provadisma 17, evrokalpi