Ο Γεωργιάδης απαντά για «Ευαγγελισμό»: Υποχρεωτικό να οριστεί νοσοκομείο αναφοράς για τον τελικό του Conference

Απάντηση στις αντιδράσεις σχετικά με την αξιοποίηση του Ευαγγελισμού ως νοσοκομείου αναφοράς για τις απαιτήσεις της διεξαγωγής του τελικού του Conference League έδωσε με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τη φερόμενη οδηγία του νοσοκομείου, που έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, αλλά και τη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο «Ευαγγελισμός» τίθεται σε τριήμερη ετοιμότητα για να υποδεχθεί VIP περιστατικά, εν όψει του τελικού της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υπουργός Υγείας έσπευσε αμέσως να απαντήσει στις αντιδράσεις, εξηγώντας ότι πάντοτε οι επίσημοι προσκεκλημένοι διοργανώσεων τέτοιου βεληνεκούς, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα στο εκάστοτε νοσοκομείο αναφοράς, ενώ κατηγόρησε για λαϊκισμό και υποκρισία όσους στηλιτεύουν τη συγκεκριμένη οδηγία.

Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Ως προς διάφορες αναρτήσεις και ανακοινώσεις σχετικά με την οδηγία της διοικήσεως του Νοσοκομείου ''Ευαγγελισμός'' για την διεξαγωγή του Τελικού του Conference Cup στις 29 Μαΐου τα πραγματικά περιστατικά είναι τα εξής: Σε κάθε επίσημο γεγονός που συμβαίνει στην Χώρα μας, από την διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος έως την υποδοχή ξένων ηγετών το Νοσοκομείο Αναφοράς που δηλώνεται από τις Ελληνικές Αρχές είναι ο Ευαγγελισμός. Πάντοτε δηλ. οι επίσημοι προσκεκλημένοι της Χώρας, εάν απαιτηθεί, δηλώνεται ότι θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε αυτό το Νοσοκομείο. Μία τέτοια δέσμευση είναι υποχρεωτική για να διεξαχθεί ένα γεγονός τέτοιου βεληνεκούς όπως ο τελικός. Κατά συνέπεια, όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές».

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στην ανακοίνωσή της μίλησε για «πρόκληση», αναφερόμενη στη σχετική οδηγία, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η διοίκηση του Ευαγγελισμού και το υπουργείο καλά θα κάνουν να σταματήσουν τις υποδείξεις για το ποιος πρέπει να μπει σε προτεραιότητα σε ένα ΤΕΠ. Οι υγειονομικοί γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ποιος έχει προτεραιότητα με βάση την επιστήμη και την εμπειρία μας. Και καλά θα κάνουν να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό για να μειωθούν οι τεράστιες αναμονές στο ΤΕΠ του νοσοκομείου μας. Επίσης, καλά θα κάνουν να σταματήσουν να δίνουν πακτωλούς χρημάτων στα κάθε λογής ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργολάβους, φαρμακοβιομηχάνους».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεωργιάδης, Ευαγγελισμό, Υποχρεωτικό, Conference,georgiadis, evangelismo, ypochreotiko, Conference