Δημοσκόπηση ALCO: Αυτή είναι η «χρυσή πεντάδα» της κυβέρνησης – Τα ονόματα

Την «χρυσή πεντάδα» της κυβέρνησης έβγαλε το β' μέρος της δημοσκόπησης της ALCO, που παρουσιάστηκε σήμερα (17/05) στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Νίκο Δένδια – πρώτος με διαφορά – Κυριάκο Πιερρακάκη, Άδωνη Γεωργιάδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Κωστή Χατζηδάκη.

Στο σύνολο του δείγματος πρώτη είναι η επιλογή «Κανένας», ενώ και στους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος

τον ξεπερνά μόνον ο Νίκος Δένδιας.

Δεν ανέβηκε το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Όπως φάνηκε, το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές δεν ανέβηκε – προφανώς λόγω και του Πάσχα – μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Παραμένει έτσι στο 58%, όπως ήταν και στη μέτρηση του Απριλίου, παρά το γεγονός ότι σε ποσοστό 80% οι ψηφοφόροι λένε ότι οι αποφάσεις στην Ε.Ε επηρεάζουν «πολύ ή αρκετά» τη ζωή μας.

Οι μεγαλύτερες διαρροές ψηφοφόρων της ΝΔ είναι προς τους αναποφάσιστους και την αποχή, ενώ κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου – 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου.



Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες».

Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν ένας στους δύο σημερινούς αναποφάσιστους ψήφισε ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο – κάτι που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα δυνητικά θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ υψηλότερα ποσοστά από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον κατορθώσει να τους «επαναπατρίσει» ως τις 9 Ιουνίου.

Δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για το Μάτι

Το 77% δηλώνει ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για την τραγωδία στο Μάτι, στη δίκη που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε πρώτο βαθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση ALCO, Αυτή,dimoskopisi ALCO, afti