Τέξας: Επτά νεκροί από σφοδρή κακοκαιρία και ανεμοθύελλα στο Χιούστον [βίντεο]

Επτά άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στο Χιούστον και γύρω περιοχές στο Τέξας μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, που γκρέμισε στύλους ηλεκτροδότησης και τοίχους και ξερίζωσε δένδρα.

Τρεις από τους νεκρούς σκοτώθηκαν στην κομητεία Χάρις του Τέξας και άλλοι τέσσερις στο Χιούστον λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ ανεμοστρόβιλος συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 180 χλμ./ώρα σάρωσε το Σάιπρες, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

«Από τον τυφώνα Αλίσια το 1983 είχαμενα δούμε τέτοιους ανέμους», δήλωσε ηδικαστής της κομητείας Χάρις, ΛίναΧιντάλγκο.

Oι άνεμοι έσπασαν ταπαράθυρα σε κτίρια στο Χιούστον

Οι άνεμοι ήταν τέτοιαςέντασης που έσπασαν τα παράθυρα σεκτίρια στο κέντρο του Χιούστον, δέντραξεριζώθηκαν και πεσαν πάνω σε σπίτια ,ενώ διαλύθηκαν τμήματα κατοικιών σεάλλες συνοικίες της μεγαλούπολης τουΤέξας.

Μια στέγη πάνω απόαντλίες πρατηρίου καυσίμων κατέρρευσεστο έδαφος μαζί με τα στηρίγματά της.

Χωρίς ρεύμα χιλιάδεςνοικοκυριά στο Τέξας

Στον κορύφωση της καταιγίδαςστο Τέξας προκλήθηκε εκτεταμένο μπλακάουτμε αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμαπερίπου 922.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μέχρι τις 19:00 το βράδυ τηςΠαρασκευής τοπική ώρα δεν είχε ακόμηαποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε περίπου 574.000 πελάτες της CenterPointEnergy, μια από τις μεγαλύτερεςεταιρείες ενέργειας στο Τέξας. Η εταιρείαείπε ότι η αποκατάσταση θα χρειαστείμέρες στις περιοχές που επλήγησανπερισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέξας, Επτά, Χιούστον [βίντεο],texas, epta, chiouston [vinteo]