Θεσσαλονίκη: Σε τροχιά υλοποίησης το Παιδιατρικό νοσοκομείο -Αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026

Σε τροχιά υλοποίησης έχει μπει το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης καθώς έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες θεμελίωσης και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο κατασκευάζεται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία και σήμερα πραγματοποιήθηκε η έβδομη ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του έργου στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου.

«Βρισκόμαστε

αυτή τη στιγμή στην πολύ ευχάριστη θέση- και μπορούν να το δουν και οι πολίτες- να έχει ξεκινήσει το έργο, τα έργα εκσκαφής και να έχει τοποθετηθεί μάλιστα το πρώτο επίπεδο μιας πτέρυγας του Νοσοκομείου. Είμαστε στα χρονοδιαγράμματα και της κατασκευής, αλλά και όσον αφορά τις δικές μας υποχρεώσεις και στα έργα, στις συνολικές συνδέσεις που πρέπει να γίνουν και στο προσωπικό» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας ήδη έχει ξεκινήσει την προκήρυξη των θέσεων και των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ καθώς και του νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που θα στελεχώσουν το Παιδιατρικό Νοσοκομείο ώστε όλα να είναι έτοιμα για την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα τρία νοσοκομεία που κατασκευάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ ( Παιδιατρικό, Σπάρτης και Κομοτηνής) «θα είναι άρτια όχι μόνο από πλευράς κατασκευής και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά θα αποτελέσουν και τον φάρο, τον βηματοδότη της επόμενης μέρας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Θεσσαλονίκη: «Είμαστε στα πρώτα στάδια της κατασκευής, όλα βαίνουν βάσει του χρονοδιαγράμματος»

«Είμαστε στα πρώτα στάδια της κατασκευής , όλα βαίνουν βάσει του χρονοδιαγράμματος και η προβλεπόμενη ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου είναι στα τέλη του 2026. Τώρα ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες θεμελίωσης στο κομμάτι του οικοπέδου όπου θα αναγερθεί το κτίριο και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων. Τώρα εκπονούνται οι εκσκαφές» ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Ελιάννα Κονιάλη από τη διεύθυνση δωρεών του ΙΣΝ.

Ο δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης χαρακτήρισε το Νοσοκομείο ως έργο ζωής για τα παιδιά σημειώνοντας ότι θα είναι το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Ευρώπης. «Οι εργασίες προχωρούν κανονικά, μάλιστα με πιο εντατικό ρυθμό απ’ ό,τι θα περιμέναμε. Υπάρχει κάθε πρόνοια για τα θέματα στελέχωσης και όλα τα διαδικαστικά που χρειάζονται. Εμείς συνεργαζόμαστε ως δήμος από την πρώτη στιγμή και νομίζω πως θα είναι όλα έτοιμα μέσα στο χρονοδιάγραμμα, όπως ακριβώς έχει επιβεβαιωθεί» ανέφερε ο κ. Καϊτεζίδης.

Όσον αφορά την πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο ο ίδιος σημείωσε: «Από τον Περιφερειακό μέχρι εδώ τα μηχανήματα του αναδόχου εργολάβου και οι χαράξεις είναι ήδη στο οδόστρωμα. Είναι ένα έργο το οποίο ήδη ξεκίνησε, προωθείται από το Υπουργείο Υποδομών, υπάρχει ο εργολάβος, κατασκευάζεται και όλα θα έτοιμα στην ώρα τους. Επίσης, από πλευράς δήμου το συνοδό έργο που είχε αναλάβει ήταν η υδροδότηση του νοσοκομείου και του Φιλύρου με ένα σύγχρονο ψηφιακό δίκτυο κι εκεί όλες οι διαδικασίες προχώρησαν. Ο εργολάβος εδώ και έξι μήνες δουλεύει. Και ο δρόμος και το δίκτυο ύδρευσης θα είναι ολοκληρωμένα πριν από την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου».

Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης από την πλευρά του τόνισε ότι τα έργα προχωράνε κανονικά και πρόσθεσε: «Η ΥΠΕ έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να “τρέξουμε” αυτά που έχουν περάσει από την ελληνική Βουλή και έχουν νομοθετηθεί, να γίνουν οι προσλήψεις και όλα αυτά τα οποία θα χρειαστεί για να στελεχωθούνε συν τα τεχνικά έργα τα οποία υπάρχουν μερικές ακόμη λεπτομέρειες που αφορούν την εμπλοκή της ΥΠΕ , όπως πχ με το αέριο και κάποια πράγματα που έπρεπε να λυθούν και έχουν επιλυθεί και προχωράμε κανονικά».

Ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος που μετείχε διαδικτυακά στην εκδήλωση σημείωσε ότι το έργο ανήκεi στην ελληνική κοινωνία και ότι εξετάζονται συνεργασίες με το εξωτερικό. Σημείωσε ότι και τα τρία νοσοκομεία που κατασκευάζονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, θα έχουν ολοκληρωθεί πριν κλείσει το 2027.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Παιδιατρικό, -Αναμένεται, 2026,thessaloniki, paidiatriko, -anamenetai, 2026