Βόζενμπεργκ, Κοντοζαμάνης, Κεφαλογιάννης στα Χανιά: «Όχι» στην αποχή από τις ευρωεκλογές»

Να μην απέχουν οι πολίτες από τις κάλπες των ευρωεκλογών, ζήτησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως είπαν «οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες για τη χώρα, δε χωράει αδιαφορία από τους πολίτες, οι οποίοι πρέπει να πιστέψουν πως πρόκειται για μία κρίσιμη εκλογική διαδικασία στην οποία δε στέλνουμε μήνυμα ταυτόσημο με εκείνο στις εθνικές εκλογές, μήτε πρέπει να ψηφίσουμε χαλαρά. Στέλνουμε με την ψήφο μας ισχυρό μήνυμα στην

Ευρώπη, ότι η Ελλάδα έχεις δυνατότητες, είναι χώρα δυνατή, που θα βοηθήσει να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις στην Ευρώπη, για την οποία ξεκινάει μία νέα εποχή μετά την 9η Ιουνίου».

Οι υποψήφιοι απόψε το βράδυ από τα Χανιά, μαζί με τους βουλευτές του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, συμμετείχαν σε συγκέντρωση φίλων και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε κεντρικό καφέ, ανέλυσαν το διακύβευμα των ευρωεκλογών, μίλησαν για το έργο της κυβέρνησης και αιτιολόγησαν την ανάγκη να βρεθούν οι πολίτες μπροστά στις κάλπες για την Ευρωβουλή.

Κοντοζαμάνης: Η ισχυρή Ελλάδα θα ενισχύσει και θα βοηθήσει τη Μεγάλη Ευρώπη

«Η ισχυρή Ελλάδα θα ενισχύσει και θα βοηθήσει τη Μεγάλη Ευρώπη στις αποφάσεις της για το μέλλον της. Παράλληλα, με ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα κονδύλια την επόμενη μέτρα και να συναποφασίσουμε με τα άλλα κράτη για τα μεγάλα ζητήματα που θα απασχολήσουν την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική, το Μεταναστευτικό, η Περιφερειακή Ανάπτυξη, το δημογραφικό που αγγίζει και εμάς πάρα πολύ, τα ζητήματα υγείας», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Η κα Βόζενμπεργκ είπε ότι η προηγούμενη πενταετία «ήταν μία δύσκολη πενταετία, προέκυψαν δύσκολα γεγονότα όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Αυτές οι ευρωεκλογές είναι οι πιο σημαντικές από κάθε άλλη φορά. Έχουν εθνικό πρόσημο και πρέπει να δώσουμε μία δυνατή ευρωομάδα που θα ενδυναμώσει τη φωνή του πρωθυπουργού, ώστε να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα για τη χώρα μας».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι τα ζητήματα τα οποία θα διαχειριστεί η νέα ευρωβουλή θα είναι σημαντικά. «Δεν πρέπει να είμαστε απόντες, απεναντίας πρέπει να είμαστε παρών στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και να έχουμε δυνατή ισχυρή φωνή ως χώρα ως κυβέρνηση η οποία είναι αυτή που κατόρθωσε να εξασφαλιστούν 36 δισεκατομμύρια, τα οποία μαζί με τα υπόλοιπα χρήματα των χρηματοδοτικών εργαλείων, θα φτάσουν περίπου στα 70 δισεκατομμύρια μέχρι το 2027».

Βόζενμπεργκ: Όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν τη νέα περίοδο είναι πολύ σημαντικές

Η κα Βόζενμπεργκ μίλησε για τη σημασία να είναι παρόντες οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις αποφάσεις για την αμυντική θωράκιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για όσα αφορούν στην Πράσινη Μετάβαση, τη νέα εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, «όπως επίσης για τα κονδύλια που θα αφορούν στην υγεία, παιδεία, ζητήματα υποδομών. Όλες οι αποφάσεις που θα ληφθούν τη νέα περίοδο είναι πολύ σημαντικές, όπως επίσης και για την επόμενη πενταετία - ποια γραμμή θα χαραχθεί σχετικά με τη νέα πορεία της Ευρώπης, η οποία θα διαχειριστεί και το μεγάλο ζήτημα που αφορά στο μεταναστευτικό».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα