Euroleague Παναθηναϊκός -ΟΑΚΑ: Άκυρη η προγραμματισμένη εκδήλωση προβολής του αγώνα στο γήπεδο

Προς μεγάλη απογοήτευση των φιλάθλων ακυρώνεται η προγραμματισμένη εκδήλωση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ που ήθελε να προβάλει τον ημιτελικό με την Φενέρμπαχτσε στο Final Four. Ο αγώνας πρόκειται να γίνει στις 24 Μαΐου στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό να εξασφαλίζει μόνο 539 εισιτήρια

για το κοινό, κάτι που δεν κάλυπτε ούτε στο ελάχιστο τη ζήτηση των φιλάθλων. Έτσι, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε την πρόθεση να ανοίξει το ΟΑΚΑ στους οπαδούς της, κι να στηθεί ένα «πράσινο» πάρτι στον ημιτελικό, ακολουθώντας τα βήματα του ΝΒΑ που υποδέχονται τους φιλάθλους της ομάδας στο γήπεδο, όταν παίζει εκτός έδρας παιχνίδια.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε σκοπό να ανοίξει το ΟΑΚΑ προκειμένου ο κόσμος της ομάδας που δεν θα ταξιδέψει στο Βερολίνο να δει το Final 4 σε γιγαντοοθόνες όμως η σύμβαση της EuroLeague με τη συνδρομητική τηλεόραση καθιστά ανέφικτη τη διεξαγωγή του event. Σχετικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα που περιλαμβάνονται στη σύμβαση, απαγορεύεται η μετάδοση αγώνων σε δημόσιους χώρους, όπως είναι το ΟΑΚΑ. Παρόλο που η ΚΑΕ ήταν διατεθειμένη να πληρώσει για το δικαίωμα προβολής στο ΟΑΚΑ (διάθεση να προσπεραστεί το ζήτημα υπήρχε και από τη NOVA), αποδείχθηκε αδύνατο να ξεπεραστεί το ζήτημα και να πραγματοποιηθεί το event.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στον ημιτελικό

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει την είσοδο στον μεγάλο τελικό της Euroleague ύστερα από 12 χρόνια και η αγωνία των «πρασίνων» είναι τεράστια. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ, Δημήτρης Κοντός, οι αιτήσεις για ένα εισιτήριο έχουν ξεπεράσει τις 30.000. Η Φενέρμπαχτσε «έσπασε» την έδρα της Μονακό στο Game 5 των play off στο Πριγκιπάτο και προκρίθηκε στον ημιτελικό του φετινού Final Four το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου στο Βερολίνο. Οι δύο ομάδες αναμετρούνται στον πρώτο ημιτελικό που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 24 Μαΐου. Το τζάμπολ στην Uber Arena θα γίνει στις 19:00 ενώ το παιχνίδι θα μεταδοθεί στην Ελλάδα από τα κανάλια της Novasports.

Την ίδια μέρα με τον Παναθηναϊκό θα αναμετρηθεί και ο Ολυμπιακός με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 22:00. Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο Final Four για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αφού κατέκτησε τη 5η θέση στην κανονική περίοδο της EuroLeague ενώ απέκλεισε στα play off την Μπαρτσελόνα με σκορ 3-2, έχοντας μειονέκτημα έδρας και νικώντας δύο φορές στη Βαρκελώνη. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, τερμάτισε πρώτη με διαφορά στην κανονική περίοδο και εν συνεχεία «σκούπισε» την Μπασκόνια στα πλέι οφ, με σκορ 3-0. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στον περσινό τελικό της διοργάνωσης με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φτάνει ως το τρόπαιο.

Πηγή: newsit.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα