«Think Smart – Think your City» Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Οι μαθητές οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στο πλαίσιο της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης Followgreen.gr/vvv, οργάνωσε την εικαστική δράση με τίτλο «Think Smart – Think your City» σε συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου. Στη δράση έλαβαν μέρος τριάντα μαθητές από σχολικές μονάδες του Δήμου, οι οποίοι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών είχαν την

ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και ταυτόχρονα να μελετήσουν την εφαρμογή της «έξυπνης πόλης» στον Δήμο τους. Σκοπός της δράσης ήταν να δημιουργήσουν ένα έργο που να μπορεί να μεταδώσει εύκολα το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μία ζωγραφιά ή μία κατασκευή.Η ανωτέρω δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής ένταξής τους στο σχολικό πρόγραμμα, με την προϋπόθεση της εθελοντικής συμμετοχής του σχολείου.

Τα έργα των μαθητών προβάλλονται ύστερα από αξιολόγηση στην πλατφόρμα στον σύνδεσμο www.followgreen.gr/vvv/contest με σκοπό την ανάδειξη των καλύτερων έργων με βάση την προτίμηση – ψήφο των μελών της πλατφόρμας. Τα εγγεγραμμένα μέλη της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια των σχολείων δηλώνοντας την προτίμησή τους μέσω της θετικής ψήφου στο έργο της επιλογής τους. Κάθε μέλος μπορεί να ψηφίσει έως και τρεις φορές. Κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε 100 πόντους επιβράβευσης.Το έργο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα λάβει εξοπλισμό για την σχολική του μονάδα, τον οποίο και θα παραλάβει στην εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Όλοι οι μαθητές θα επιβραβευτούν με έπαινο και αναμνηστικό βραβείο για τη συμμετοχή τους στη δράση.

Keywords
Τυχαία Θέματα