Μενίδι γυναικοκτονία: Κυνικός και αμετανόητος ο δράστης μετά το καρτέρι θανάτου

Ακατανόητος παραμένει ο 50χρονος γυναικοκτόνος που με 17 μαχαιριές κατακρεούργησε τη 40χρονη πρώην σύζυγό του, σε κεντρικο σημείο του Μενιδίου, τα ξημερώματα της Πέμπτης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής οι Αρχές, ο 50χρονος είχε στήσει ενέδρα θανάτου στην πρώην γυναίκα του και όταν την είδε να διασχίζει τον δρόμο την πλησίασε και άρχισε να τη μαχαιρώνει επανειλημμένα καταφέρνοντας της 17 χτυπήματα. Η 40χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν, σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου, για ενδοοικογενειακή βία. Ο 50χρονος αναμένεται σήμερα να περάσει την πόρτα

του εισαγγελέα.

ΣΤην κατακρεούργησε με 17 μαχαιριές

“Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook”, δήλωσε ο 50χρονος γυναικοκτόνος στην ανάκρισή του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου μεταφέρθηκε από το ΑΤ Καματερού, αφότου συνελήφθη σε οικοδομή. “Σκότωσα την γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω. Δεν ήθελα να την βλέπω με άλλον. Της είχα πει πως αν την έβλεπα με άλλον θα την σκότωνα”, είπε μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς. Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Μάρτιο και η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι. Αυτά που ανέφερε ωστόσο ο 50χρονος φέρεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα καθώς επρόκειτο για μία γυναίκα, σύμφωνα με τους γείτονές της, αξιοπρεπή, που καθάριζε τους κοινόχρηστους χώρους αφιλοκερδώς.

Ο 50χρονος ομολόγησε πως ήξερε τι ώρα φεύγει για την δουλειά της και της είχε στήσει καρτέρι. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ξύπνησε στις 05:30 το πρωί, ήξερε το δρομολόγιο της προς την δουλειά. Την μαχαίρωνε συνέχεια όπως είπε αλλά κάποια στιγμή το μαχαίρι “σφήνωσε σε κάποια κλείδωση του θύματος” και δεν μπορούσε να το βγάλει. Το θύμα είχε μαχαιριές στο λαιμό, στο θώρακα, ένα αμυντικό τραύμα στο χέρι. Το μαχαίρι δεν το πήρε μαζί του όπως είπε γιατί… “κόλλησε” στην κλείδωση μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Μεθυσμένος στην οικοδομή

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβουν τον 50χρονο από την Αλβανία, ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή ο νούμερο ένα ύποπτος για το άγριο έγκλημα. Τον εντόπισαν αργά το μεσημέρι μέσα οικοδομή, όπου κρυβόταν, στην περιοχή της Φυλής. Σε αυτή δούλευε, ενώ εργαζόταν και σε μια ταβέρνα ως ψήστης στη Μεταμόρφωση. Μετά τη στυγερή δολοφονία ο γυναικοκτόνος πήγε σε ένα ξενοδοχείο στον Κόκκινο Μύλο και έμεινε εκεί περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια βγήκε για να πάει με τα πόδια στην οικοδομή που δούλευε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη την διαδρομή, όπου μπορούσαν να τον εντοπίσουν. Είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητήσουν, αλλά και στα σύνορα για να μη φύγει εκτός Ελλάδας.

Δεν άλλαξε ρούχα και κυκλοφορούσε με εκείνα που είχαν πάνω τους το αίμα του θύματος. Όταν τον βρήκαν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι είχε πιει μόνο δύο μπύρες. Βρέθηκαν όμως δύο σακούλες γεμάτες με μπουκάλια μπύρες. Στην κατάθεσή του, δεν δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του. Άλλωστε έλεγε στην κόρη του: “Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ π@@@@ σαν τη μάνα σου”.

“Η κοπέλα “χάθηκε” άδικα”

Φίλη της 40χρονης μιλώντας στο Mega, δήλωσε μεταξύ άλλων πως το θύμα δεν είχε προστασία από πουθενά. “Την είχα γνωρίσει πριν από 6 χρόνια στην ομάδα ψυχοθεραπείας που ερχόταν, για να τη βοηθήσω πώς να διαχειριστεί αυτόν τον άνθρωπο. Τελικά βοηθήθηκε, έμεινε μόνη της σε άλλο σπίτι με τα παιδιά της. είχαμε καιρό να την δούμε, από τότε που πήρε το σπίτι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να έρθει για ψυχοθεραπεία. Ξέραμε γι΄αυτόν τον άνθρωπο ότι την παρακολουθούσε πολλά χρόνια, την χτυπούσε, είχε πάει στην αστυνομία, η αστυνομία δεν είχε κάνει τίποτα, άφηναν ελεύθερο αντί να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική. Αφού στις φυλακές δεν χωράνε οι δολοφόνοι να τους κλείσουν στις ψυχιατρικές. Αλλά δεν το κάνουν, ποτέ”, είπε αρχικά.

“Η κοπέλα “χάθηκε” άδικα. Αλλά τι να κάνει; Να πάει με τα νερά του; Είχε να έρθει πολύ καιρό. Ο γιατρός τον είχε γνωρίσει μία φορά και της είχε πει να μείνει μακριά. Αυτός ήταν αλκοολικός. Αυτός θα βγει από τη φυλακή, σε 10-15 χρόνια, πόσο είναι τα ισόβια. Αυτά τα παιδιά πώς θα ζήσουν; Ποιος ζει χωρίς μάνα; Και το κορίτσι της που την είδε νεκρή. Είχε γνωρίσει έναν σύντροφο και της έλεγα, “δεν μπορεί αυτός ο σύντροφος να κάθεται μαζί σου και να σε προστατεύει; Δεν είχε προστασία από πουθενά, δεν ξέρω αν είχε γονείς”, συμπλήρωσε.

Τον είχε καταγγείλει 3 φορές

Η 40χρονη γυναίκα βίωνε ένα μαρτύριο από τον εν διαστάσει σύζυγό της, καθώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν αρκετά, με την πρώτη καταγγελία να γίνεται το 2003 και την τελευταία πριν από σχεδόν 10 ημέρες. Μάλιστα, το τελευταίο συμβάν με πρωταγωνιστές την 40χρονη και τον 50χρονο πρώην σύζυγό της έγινε κάτω από το νέο σπίτι που είχε βρει η γυναίκα με τα δύο της παιδιά, με τους γείτονες να ανησυχούν και να ειδοποιούν την Άμεση Δράση. Από την εργασία της 40χρονης ειδοποιήθηκε και η κόρη της. Έτσι, αφού έμαθε τι είχε συμβεί στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, πήγε στους αστυνομικούς με τη φωτογραφία της μητέρας της για να δει αν είναι αυτή το θύμα.

Δημογλίδου για Μενίδι: Oι αστυνομικοί “προέβλεπαν” ότι μπορεί να γίνει κακό

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί περίμεναν να γίνει το κακό. “Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονία της γυναίκας στο Μενίδι και μετά τις αναφορές περί καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία από το θύμα, επικοινώνησα αμέσως με τον προϊστάμενο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην περιοχή για να μάθω τι ιστορικό υπήρχε και μου είπε ότι “Μόλις άκουσα για δολοφονία, κατάλαβα αμέσως και ήξερα ποια γυναίκα δολοφονήθηκε”. “Ο αξιωματικός της Αστυνομίας ήταν σίγουρος για το ποιο ειναι το θύμα”, είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” η κ Δημογλίδου.

Η κ. Δημογλίδου εξήγησε ότι από την επαφή που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες με το ζευγάρι, καθώς η τρίτη κατά σειρά καταγγελία από το θύμα κατά του συζύγου της έγινε μόλις την Τρίτη του Πάσχα, οι αστυνομικοί είχαν δει την ένταση και δυστυχώς “προέβλεπαν” ότι μπορεί να γίνει κακό, γι΄ αυτό και πρότειναν και προσπάθησαν να πείσουν την γυναίκα να φύγει από το σπίτι, μαζί με τα παιδιά της και να πάνε σε ξενώνα φιλοξενίας, σε ένα από τα safe houses για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να είναι πλήρως προστατευμένη η ίδια και τα παιδιά, ωστόσο η γυναίκα δεν συναίνεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μενίδι, Κυνικός,menidi, kynikos