Θεσσαλονίκη: 18χρονος πήρε πλήρη υποτροφία για το Williams College στις ΗΠΑ

O 18χρονος Αναστάσης Βασιλειάδης, μαθητής Γ’ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει μία πλήρη υποτροφία για το Williams College στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Αυτό που αξίζει να επισημανθεί σχετικά με τον μαθητή στη Θεσσαλονίκη

είναι ότι πέρσι είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην πανελλήνια Οικονομική Ολυμπιάδα και φέτος πέρασε και πάλι στον τελικό της διοργάνωσης. Σε ό,τι αφορά τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα παρακολουθήσει τετραετές πρόγραμμα στα μαθηματικά οικονομικά, με τον ίδιο να επισημαίνει πως θα ήθελε να αξιοποιήσει τις σπουδές του σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Ο Αναστάσης Βασιλειάδης μίλησε στο ΑΠΕΜΠΕ, τόσο για τις σπουδές του στις ΗΠΑ όσο και για το πώς θα ήθελε να αξιοποιήσει τα όσα θα μάθει: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της χρήσης των οικονομικών για τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου είναι τα ειδικά προγράμματα που εφαρμόζονται στην Αμερική για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση των γυναικών ή οι πρωτοβουλίες διεθνών οργανισμών που προωθούν την παγκόσμια ευημερία και την κοινωνική πρόοδο».

Χαρακτηρίζει, άλλωστε, δύσκολο το αντικείμενο καθώς, όπως επισημαίνει, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ωστόσο ο εν λόγω κλάδος είναι εκείνος που φροντίζει για την οικονομική πρόοδο, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη δημιουργία ερευνητικών κέντρων και γενικά την ανάπτυξη. Στο ερώτημα πώς βλέπει τον εαυτό του σε δέκα χρόνια, απαντάει ότι είναι δύσκολη ερώτηση και υπογραμμίζει: «μπορεί να είμαι στην Ελλάδα, μπορεί στην Αμερική, μπορεί στην Αφρική διευθύνοντας αναπτυξιακά προγράμματα για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες». Όσο για τα πράγματα που τού άρεσαν όταν ήταν μικρός, λέει: «όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω πιλότος. Ίσως ακόμη να θέλω να γίνω. Ο ουρανός δίνει μια ελευθερία και σού λέει ότι μπορείς να πας όπου θέλεις. Σου δίνει αυτή την ανοιχτωσιά και σε αφήνει να ονειρευτείς και να μπορέσεις να προοδεύσεις. Για μένα ο ουρανός συμβολίζει την ελευθερία και τα όνειρα».

Η μητέρα του, πάντως, Μαρία Ποϊραζίδου, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όταν ο Αναστάσης ήταν μικρός, ψαχνόταν γενικώς και του άρεσε να καταπιάνεται με πολλά πράγματα. Τού άρεσαν οι ξένες γλώσσες ενώ σε ηλικία τεσσάρων χρονών ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο. «Εγώ τότε τού πήρα έναν παγκόσμιο χάρτη. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Τώρα πια τον στηρίζουμε σε ό,τι θέλει. Είμαστε αρωγοί και ό,τι χρειάζεται θα προσπαθήσουμε να του το παρέχουμε για να πετύχει ό,τι επιθυμεί», προσθέτει. Ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη είναι υπότροφος και οικότροφος στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα