Ο Μητσοτάκης απαιτεί να μπει τέλος στα «παιχνιδάκια» των πολυεθνικών

12:01 18/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου αποτελούν εθνική κάλπη και κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να μπορέσει από την επόμενη μέρα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα τους. Ανάμεσα σε άλλα, στάθηκε στο θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, την ακρίβεια, αλλά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Μιλώντας στην ΕΡΤ,

o πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους ζήτησε από τους πολίτες να αντιληφθούν το διακύβευμα που υπάρχει για την Ελλάδα, ενώ τόνισε πως παίζει σημαντικό ρόλο το ποιος θα διαπραγματευτεί το επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης.

«Εξηγώ στον κόσμο τι έχουμε πετύχει αυτά τα πέντε χρόνια, τι επιδιώκουμε τα επόμενα πέντε και γιατί μια ισχυρή ΝΔ στην Ευρώπη μπορεί τελικά να ωφελήσει τους Έλληνες πολίτες. Θα έχουμε λοιπόν επόμενο Ταμείο Ανάκαμψης; Και αν ναι, ποιος θα το διαπραγματευτεί; Ποια ευρωομάδα και ποια ισχυρή κυβέρνηση με ισχυρή νομιμοποίηση; Θα έχουμε ένα κοινό αμυντικό ταμείο;», διερωτήθηκε για την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών.

Για το θέμα της ακρίβειας, ανέφερε ότι μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με περισσότερη επαγρύπνηση από τις Βρυξέλλες. «Πολλές πολυεθνικές παίζουν “παιχνιδάκια” τιμολογώντας άλλες τιμές εγχώρια και άλλες στο εξωτερικό. Αυτό δεν απαιτεί μία εθνική απάντηση, αλλά μια ευρωπαϊκή απάντηση. Έχω αποστείλει αίτημα στις Βρυξέλλες για να παρέμβουν. Όλα αυτά είναι θέματα που αφορούν άμεσα την Ευρώπη. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν στη χώρα. Το να τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά που δεν υπάρχουν είναι ο ορισμός του λαϊκισμού».

Σχετικά με το ΕΣΥ, έκανε λόγο για παρεμβάσεις που θα φανούν σε 12-18 μήνες, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στάθηκε στο ότι η κυβέρνηση πολύ μεγάλη έμφαση και στην πρωτοβάθμια υγεία και στις προληπτικές εξετάσεις.

«Έχουμε προτάξει την αναμόρφωση του ΕΣΥ σε όλα του τα επίπεδα ως κεντρική προτεραιότητα τετραετίας. Οι παρεμβάσεις χρειάζονται χρόνο, αναζητώνται κίνητρα για γιατρούς προκειμένου να καλύψουν συγκεκριμένες θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις. Είναι λάθος να αφορίζουμε συνολικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υγεία δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία. Αν κάτι αλλάζουμε στη φιλοσοφία μας είναι ότι δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση και στην πρωτοβάθμια υγεία και στις προληπτικές εξετάσεις. Τα νοσοκομεία πρέπει να φτιάξουν, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι αυτό αλλά τι κάνουμε για να μη φθάσουμε στα νοσοκομεία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι προσβάλλει το 41% που ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές του 2023, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί «πάτημα» στα κόμματα της αντιπολίτευσης για να αμφισβητήσουν την ισχυρή νομιμοποίηση της κυβέρνησης.

«Η κυβέρνηση νιώθει ισχυρή και έχοντας μια λαϊκή νομιμοποίηση η οποία τη γεμίζει με ευθύνη και όχι με αλαζονεία. Όταν η αντιπολίτευση κάνει συνεχώς αναφορά στο 41%, τον ελληνικό λαό προσβάλλει τελικά γιατί οι πολίτες μας έδωσαν το 41%. Όμως μία εθνική κάλπη παραμένει μία εθνική κάλπη γιατί δε θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών να δώσω πάτημα στην αντιπολίτευση, η οποία μετατρέπει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά την κυβέρνησης, να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αυτή η ισχυρή νομιμοποίηση γι’ αυτό και έβαλα έναν σαφή στόχο, τον οποίο πιστεύω ότι μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, το αντίστοιχο εκλογικό ποσοστό που πετύχαμε το 2019».

Keywords
Αναζητήσεις
o-mitsotakis-apaitei-na-bei-telos-sta-paichnidakia-ton-polyethnikon.htm
Τυχαία Θέματα