Youth Pass: Τέλος χρόνου σήμερα για τις αιτήσεις των voucher αξίας 150 ευρώ

Λήγει σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για το Youth Pass που δίνει στους νέους ηλικίας 18 και 19 ετών οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ.

Δικαιούχοι είναι οι νέοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ή το 19ο έτος της ηλικίας τους, από 1.1.2023 έως και 31.12.2023. Πρέπει, επίσης, να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και να έχουν υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Πώς γίνεται η υποβολή των αιτήσεων

Η αίτηση υποβάλλεται μια φορά και

δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο ένας νέος δεν έκανε την αίτησή του για το Youth Pass, όταν ήταν 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας όμως την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά. Η είσοδος του δικαιούχου πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών taxisnet.

Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια

Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή, ο δικαιούχος καταχωρίζει στα εμφανιζόμενα στο σύστημα πεδία τα στοιχεία επικοινωνίας, και ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, το πιστωτικό ίδρυμα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού

 Πότε πληρώνεται το Youth Pass

Το Youth Pass που αντιστοιχεί σε 150 ευρώ καταβάλλεται σε όλους τους δικαιούχους που έκαναν την αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου κάθε έτους. Η πίστωση της ενίσχυσης γίνεται με τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 31 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση 1-2 εργάσιμων ημερών μέχρι οι δικαιούχοι να λάβουν την ενίσχυση. Στη συνέχεια θα μπορούν να αξιοποιήσουν το voucher των 150 ευρώ σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα