Ευρωεκλογές: Η ακρίβεια στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου και τις ευρωεκλογές, με την ακρίβεια να παραμένει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

Με φόντο την επιστολή Μητσοτάκη στην ΕΕ για τις πολυεθνικές, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ,  Δημήτρης Παπαδημητριάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, και  Κώστας Χρυσόγονος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ,

διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, αναφέρθηκε στην κερδοσκοπία των πολυεθνικών, λέγοντας πως είναι κάτι που απασχολεί την πανευρωπαϊκή κοινωνία.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός που καταλαβαίνει και πρέπει να φύγουμε από την άποψη πως είναι όλα εκλογές. Πρέπει να βρεθούνε πανευρωπαϊκές λύσεις για την ακρίβεια».

Η ακρίβεια στο επίκεντρο

Ο  Δημήτρης Παπαδημητριάδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα των «Νέων Σαββατοκύριακο» πως 65% των νέων πιστεύει πως ζουν πιο δύσκολη ζωή από εκείνη των γονιών τους.

«Αυτό είναι που πρέπει να δούμε. Η ακρίβεια είναι εδώ και ο κόσμος δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση στα βασικά αγαθά. Η χώρα μας είναι δεύτερη από το τέλος στον πληθωρισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει ένα νομοσχέδιόν για την φοροελάφρυνση των οικογενειών. Μπορεί η κυβέρνηση να φορολογήσει υπερκέρδη αλλά δεν θέλει να το κάνει».

Ο Κώστας Χρυσόγονος, υποψήφια ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, είπε με τη σειρά του πως η επιστολή του κ. Μητσοτάκη για τις πολυεθνικές είναι άνευ σημασίας γιατί εάν η κυβέρνηση ήθελε να ελέγξει την ακρίβεια, θα αρκούσε να φροντίσει για τη στελέχωση της επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου είναι υποχρηματοδοτούμενη, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν επιβάλλονται σημαντικά πρόστιμα. Αυτά τα έχει πει ο κ. Στουρνάρας.  Αντί να πηγαίνουμε προς την Ευρώπη συνέχεια αποκλίνουμε. Αρνείται, όχι μόνο η ΝΔ αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, την πρόταση της ευρωομάδας των σοσιαλδημοκρατών, να υπάρξει εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών για τα εταιρικά κέρδη σε πανευρωπαϊκή βάση. Με αυτό το Δημόσιο θα έχει περισσότερα κέρδη».

Προεκλογικοί διαξιφισμοί

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είπε πως ο πρωθυπουργός ακούει την κοινωνία και τις ανάγκες.

«Ο πήχης για τις ευρωεκλογές είναι ένας αριθμός. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει μία καλή θέση».

Ο  Δημήτρης Παπαδημητριάδης είπε για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές:

«Η σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εγώ προσπαθώ να εκπροσωπήσω τον ανθρωπισμό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό. Πολλές φορές συγκρούεται γιατί έχει αυτή την προοδευτική ματιά. Εγώ την βρίσκω ‘’κουφή’’ την κυβέρνηση».

Ο Κώστας Χρυσόγονος κατέληξε:

«Το αφήγημα πως προσεγγίζουμε στην Ευρώπη είναι διάτρητο. Η ελληνική οικονομία στηρίζεται μόνο στον τουρισμό, δεν παράγουμε. Στα περί προοδευτικότητας, προοδευτικότητα δεν είναι να υπόσχεσαι τα πάντα αλλά να παράγεις πολιτική».

Δείτε τη συζήτηση στο MEGA
Keywords
Τυχαία Θέματα