Ο 7ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1 στη θρυλική πίστα της Εμιλία Ρομάνια στην Ίμολα.

Ο 7ος αγώνας του πρωταθλήματος της Formula 1, διεξάγεται στη θρυλική πίστα της Εμιλία Ρομάνια στην Ίμολα.   Ομάδες, οδηγοί και μηχανικοί, μετά από ένα ταξίδι 8 μηνών ανά τον πλανήτη, επιστρέφουν στην Ευρώπη με το Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια. Η τελευταία φορά που είχαμε αγώνα επί Ευρωπαϊκού εδάφους ήταν και πάλι στην Ιταλία, στη Μόντσα, πέρυσι. Φέτος, η Formula 1
έχει ταξιδέψει σε Μέση Ανατολή, Αυστραλία, Άπω Ανατολή και Αμερική, για τους πρώτους 6 αγώνες. Στους 4 εξ’ αυτών έχει κερδίσει η Red Bull με τον Φερστάπεν, η Ferrari κέρδισε με τον Σάινθ στην Αυστραλία και στον τελευταίο αγώνα στο Μαϊάμι, κέρδισε η αναβαθμισμένη McLaren με τον Νόρις. Το πρωτάθλημα έρχεται στην Ευρώπη για δύο μοναδικές παραστάσεις, την Κυριακή 19 Μαΐου, στην Ίμολα και την Κυριακή 26 Μαΐου, στο Μονακό.

Η ιστορία της θρυλικής πίστας της Ίμολα, είναι γεμάτη με τραγωδίες, διενέξεις, συγκλονιστικές μονομαχίες και φυσικά, είναι η έδρα των Ferrari. Έχει μήκος 4.909m, φτιάχτηκε πίσω στη δεκαετία του 1950 και φιλοξένησε για πρώτη φορά επίσημα το Grand Prix, το 1980. Από την επόμενη χρονιά και μέχρι το 2006, βρίσκονταν στο πρόγραμμα ως Grand Prix Αγίου Μαρίνου. Το 1988, μετά το θάνατο του Έντσο Φεράρι, η πίστα μετονομάστηκε σε «Autodromo Enzo e Dino Ferrari». Το 1994, το Grand Prix σημαδεύτηκε από τον αδόκητο χαμό δυο οδηγών: Του Ρόναλντ Ράτσενμπεργκερ και του Άιρτον Σένα. Φέτος, συμπληρώνονται 30 χρόνια από τον χαμό τους. Η πίστα επανήλθε στο πρόγραμμα το 2020 ως Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια. Η περιοχή αποτελεί γενέτειρα του CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι. Πολυνίκης στη συγκεκριμένη διαδρομή είναι ο άτυχος Μάικλ Σουμάχερ, με 7 νίκες. Το 2020, κέρδισε ο Λιούις Χάμιλτον και τα δυο επόμενα χρόνια, ο Μαξ Φερστάπεν. Από τους υπόλοιπους οδηγούς που θα εκκινήσουν στον αγώνα της Κυριακής, έχει κερδίσει και ο Φερνάντο Αλόνσο το 2005. Πέρυσι, ο αγώνας ακυρώθηκε λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα