«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω» – Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου

«Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του 50χρονου που σκότωσε σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου, την εν διαστάσει σύζυγό του στο Μενίδι.

Ο δράστης της γυναικοκτονίας εμφανίστηκε αμετανόητος στην ανάκρισή του στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου μεταφέρθηκε από το ΑΤ Καματερού, αφότου συνελήφθη στην οδό Πάρνηθος, όπου εντοπίστηκε σε ελαφριά κατάσταση μέθης σε οικοδομή που δούλευε ως οικοδόμος.

Ο 50χρονος, που επίσης

δούλευε και σε μια ταβέρνα στη Μεταμόρφωση, είπε κατά το Star στους αστυνομικούς: «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook». Το ζευγάρι είχε χωρίσει τον Μάρτιο και η γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει και το βράδυ και άρχισε να περιφέρεται. Αστυνομικοί που έκαναν έρευνες πόρτα, πόρτα τον είδαν από τις κάμερες και τον ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή όπου μπορούσαν να τον «δουν».

Ταυτόχρονα, είχε δοθεί σήμα σε όλες τις υπηρεσίες να τον αναζητούν, αλλά και στα σύνορα ώστε να μην διαφύγει.

Στο παρελθόν, είχε απειλήσει και την κόρη του. Η 21χρονη δεν σταμάτησε να κλαίει ενώ περιέγραφε στους αστυνομικούς τι περνούσε η ίδια, ο 14χρονος αδερφός της, αλλά και η μητέρα της. «Θα σας σκοτώσω και μετά θα αυτοκτονήσω. Θα γίνεις και εσύ σαν τη μάνα σου, που…να», φαίνεται να της είχε πει κάποια στιγμή.

Υπό την επήρεια αλκοόλ

Μετά τη δολοφονία ο δράστης δεν άλλαξε ρούχα και κυκλοφορούσε μέσα στα αίματα. Όταν τον βρήκαν οι Αρχές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει μόνο δύο μπίρες. Στο διαμέρισμα της οδού Παγκάλου βρέθηκαν δύο σακούλες με μπουκάλια μπίρας.

Το θύμα είχε μαχαιριές στον λαιμό, στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στο χέρι. Το μαχαίρι ο δράστης δεν το πήρε μαζί του γιατί… «κόλλησε» μέσα στο σώμα της γυναίκας, μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Όπως μεταδίδει το MEGA, επί 11 χρόνια η Ενκελείντα ζούσε έναν εφιάλτη. Απειλές, ξυλοδαρμοί, βία. Ακόμη και μπροστά στα μάτια των παιδιών τους. Αύριο, Παρασκευή 17 Μαΐου, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Η τελευταία κατάθεση της 40χρονης

«Με τον Ντ. Ε. δεν ήμασταν ποτέ καλά, με έχει απειλήσει-εξυβρίσει πολλές φορές και με έχει βαρέσει επίσης, τα έχω καταγγείλει πολλά περιστατικά, αλλά όχι όλα. Χθες, 6/5/2024 και περί ώρα 23:30, ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του. Τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει.

«Π…», «Θα δεις τι θα πάθεις», «θα σας κάψω». Εγώ πήγα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου, που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το 100», είχε αναφέρει στην τελευταία κατάθεσή της η 40χρονη.

Ζωή κόλαση

Η 40χρονη μητέρα είχε καταγγείλει τρεις φορές, για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύζυγό της.

«Ξέρω ότι έπινε αλκοόλ πολύ, χώρισε με την γυναίκα του. Κι ήταν η τελευταία φορά που τον είδα κιόλας. Απλώς είναι από το χωριό μου, βρισκόμαστε λόγω χωριού. Ήξερα μετά ότι στην οικογένεια δεν πάει καλά, μέχρι και ξύλο είχε πέσει, και στην αστυνομία είχε πάει πολλές φορές. Έκανα πέρα…», ανέφερε ο ξάδερφος του δράστη.

«Το κάθαρμα, μια ζωή, το κάθαρμα. Λυπάμαι. Πολλές φορές τον είχε καταγγείλει. Αυτοί έχουν χωρίσει πολλές φορές. Έχω φύγει από κοντά τους και ο λόγος είναι αυτός, γιατί ήταν ένα ζευγάρι», ανέφερε συγγενής του 50χρονου.

Η Ενκελέιντα κατήγγειλε για πρώτη φορά τον 50χρονο τον Απρίλιο του 2013. Με εμφανή τα σημάδια από τους ξυλοδαρμούς η 40χρονη έκανε την τελευταία καταγγελία την Τρίτη του Πάσχα. Το περασμένο Σάββατο υπήρξε ένα ακόμη άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας. Ο δράστης, έσπαγε μπουκάλια μπύρας και με ένα από αυτά προσπάθησε να την χαρακώσει. Η ανήλικη κόρη κάλεσε την αστυνομία.

Πριν από 3 μήνες η Ενκελείντα μετακόμισε. Αγόρασε σπίτι, προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή με τα παιδιά της. Ο 50χρονος όμως συνέχισε να της κάνει τη ζωή κόλαση.

«Η γυναίκα ήταν όλη μέρα στη δουλειά και όταν ερχόταν το βράδυ αυτός πιο πολύ τσακωνότανε πιο πολύ με την κόρη του. Έχει έρθει πολλές φορές η αστυνομία εδώ», ανέφερε γειτόνισσα.

Αργά το απόγευμα ο 50χρονος άνδρας συνελήφθη σε σπίτι στη Φυλή. Συγγενείς και φίλοι άφησαν λουλούδια στον τόπο που η άτυχη Ενκελειντα δέχτηκε τις μαχαιριές θανάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα