Δεν θέλετε να κάνετε botox; Τότε χρησιμοποιήστε μία κρέμα ματιών με κύριο συστατικό το…

10:07 18/5/2024 - Πηγή: InStyle
Οι συνθέσεις ματιών με αυτό το συστατικό είναι ό,τι καλύτερο για τις ρυτίδες και τη χαλάρωση στην περιοχή.

Μήπως τελευταία παρατηρείτε έντονους κύκλους κάτω από τα μάτια και ρυτίδες; Ήρθε η ώρα να ανασυγκροτήσετε τη ρουτίνα της περιποίησής σας. Όλοι έχουμε ακούσει για την ικανότητα της ρετινόλης και των παράγωγών της να προάγουν ένα πιο νεανικό δέρμα, αλλά δεν νομίζω ότι πολλοί την έχουν σε μεγάλη εκτίμηση, τουλάχιστον όχι όσο της αξίζει.

View this post on Instagram

A

post shared by Jasmine Tookes (@jastookes)

Τι κάνουν τα ρετινοειδή;

Τα ρετινοειδή επιταχύνουν και διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν το δέρμα να παραμείνει σφριγηλό, να μειώσουν την υπερμελάγχρωση και να αποτρέψουν τη χαλάρωση. Φανταστείτε λοιπόν τι θα μπορούσε να κάνει μια αντίστοιχη κρέμα με ρετινοειδή για την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Τα πλεονεκτήματα μιας κρέμας ματιών με ρετινόλη

Αν διστάζετε να χρησιμοποιήσετε μία δραστική ουσία όπως η ρετινόλη στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, μπορείτε να είστε πλέον ήσυχες. Οι εξελιγμένες συνθέσεις συμβάλλουν με ασφάλεια στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου.

Μια κρέμα ματιών με ρετινόλη στοχεύει στην απώλεια ελαστικότητας, τις λεπτές γραμμές, την υφή σαν χαρτί, το «πόδι της χήνας» αλλά και τους μαύρους κύκλους που επιδεινώνονται από την απώλεια όγκου της επιδερμίδας.

View this post on Instagram

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Το botox λειαίνει άμεσα τις ρυτίδες και προλαμβάνει τις νέες που προκύπτουν από τη σύσπαση των μυών. Από την άλλη, η ρετινόλη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λεπτών γραμμών, αλλά δεν θα εξαφανίσει το «πόδι της χήνας».

Γενικά, η ρετινόλη σε σωστές φόρμουλες και δόσεις είναι ασφαλής για το δέρμα, αλλά αν έχετε αμφιβολίες, ζητήστε τη γνώμη του δερματολόγου σας.

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη δράση μιας κρέμας ματιών με ρετινόλη View this post on Instagram

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)

Έχουμε ήδη επιβεβαιώσει ότι οι κρέμες με ρετινόλη σχεδιασμένες ειδικά για τα μάτια είναι ασφαλείς. Ας μπούμε λοιπόν στις λεπτομέρειες για τη χρήση τους ως μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης.

Χρησιμοποιείτε την κρέμα ματιών με ρετινόλη με φειδώ. Κάθε δεύτερη νύχτα ιδανικά, για να δώσετε στο δέρμα χρόνο να προσαρμοστεί. Για τη διάρκεια της ημέρας, το αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη SPF 50 είναι απαραίτητο. Η ρετινόλη και τα παράγωγά τους κάνουν το δέρμα πιο ευάλωτο στις ακτίνες UV.

Το ‘κλειδί’ για την αποφυγή ερεθισμού View this post on Instagram

A post shared by Jasmine Sanders (@goldenbarbie)

Η ενυδάτωση. Ένα ενυδατικό προϊόν με συστατικά όπως τα κεραμίδια, το υαλουρονικό οξύ και το σκουαλένιο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση οποιουδήποτε ερεθισμού ή ξηρότητας που μπορεί να προκαλέσει η ρετινόλη.

Τέλος, η συνέπεια, η τήρηση των παραπάνω συμβουλών και η επιλογή του κατάλληλου καλλυντικού θα έχουν ως αποτέλεσμα πιο λεία επιδερμίδα και πιο νεανικό βλέμμα αρκετά γρήγορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα