Ρένος Χαραλαμπίδης: Ο λόγος που δεν παντρεύτηκε και η συγκινητική ιστορία με τον πατέρα του

09:13 17/5/2024 - Πηγή: InStyle

Καλεσμένος την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/5) ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων διηγήθηκε μία συγκινητική ιστορία από τα παιδικά του χρόνια με τον πατέρα του και την αντίδρασή τους όταν εκείνος του ζήτησε να πάει μπαλέτο.

«Εγώ ξεκίνησα ως κομπάρσος χορευτής στο χοροθέατρο “Ροές” της Σοφίας Σπυράτου, το 1990. Είμαι 20 χρονών, ήδη παίζω λίγο, πίστευα ότι χόρευα ωραία – που χορεύω ωραία – και άρχισα να παίζω στο μουσικό θέατρο.

Εκεί, λοιπόν, είχε την “Οκτάνα” ο Ρήγος, η οποία ήταν μια τρομερή, πολύ πρωτοποριακή ομάδα. Πήγαμε στην οντισιόν 300 άτομα. Ήμασταν, δηλαδή, κι ορθώς δεν έκανα» ανέφερε αρχικά για να εξηγήσει στη συνέχεια:

«Ο πατέρας μου, ήμασταν λαϊκοί άνθρωποι από τον Έβρο. Στου Ζωγράφου, λοιπόν, είχε μια σχολή μπαλέτου. Εγώ, λοιπόν, ως παιδί εξέφρασα την επιθυμία να πάω στη σχολή μπαλέτου. Για έναν άνθρωπο από τον Έβρο το να πάει το παιδί του για μπαλέτο ήταν κάτι αλλόκοτο. Πήγαμε στη σχολή μπαλέτου που ήταν πολύ ευγενικοί άνθρωποι. Ο μπαμπάς μου εργάτης, χορευταράς με τα ζωναράδικα κι όλα αυτά, όταν μπήκαμε στη σχολή μπαλέτου – θυμάμαι ακόμα ως τώρα – ότι με τα στιβαρά του χέρια που είχανε τους κάλους από το φτυάρι και μου είπε: “Σ’ αρέσει;”. Εμένα μου άρεσε το μπαλέτο, αλλά ένιωσα ότι ο μπαμπάς μου ζορίστηκε και λέω “ρε μπαμπά όχι, άσε. Πάμε να φύγουμε” και μου λέει “Σ’ αρέσει. Θα σε γράψω”. Και του λέω “όχι, μην με γράψεις”.

30 χρόνια μετά είμαστε στον Έβρο, στο σπίτι μας, στο Σπήλαιο, στην κορυφή του λόφου, έχω γίνει γνωστός ηθοποιός και βλέπουμε στην τηλεόραση μπαλέτο. Και γυρνάει και μου λέει ως γέρος πια, 85 χρονών: “συγγνώμη. Ήταν λάθος μου που δεν σε έγραψα στο μπαλέτο”. Αυτή είναι η ιστορία και είναι μια ταινία που βλέπω, το Μπίλι Έλιοτ, που δεν μπορώ να τη δω και κλαίω πάρα πολύ για την ιστορία αυτή».

Ο λόγος που δεν παντρεύτηκε

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης μίλησε ανοιχτά για τον λόγο που δεν παντρεύτηκε.

«Δεν παντρεύτηκα προφανώς γιατί δεν το ήθελα και επειδή καμία δεν με έβαλε στο στόχαστρο ως γαμπρό, μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Ίσως ήμουν πολύ καλά καμουφλαρισμένος. Έδινα το αρνητικό σήμα της μη δέσμευσης, αλλά ήταν και πραγματικό. Δεν είμαστε όλοι για όλα, είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να μην κάνει για γάμο. Στο ευαγγέλιο ο Παύλος προς τους Κορίνθιους γράφει ότι θα ήταν καλό να μην παντρευτείς και Χριστός στους μαθητές του αυτό είπε» δήλωσε αρχικά ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Δεν λέω όχι στο ενδεχόμενο ενός γάμου. Ποιος ξέρει η ζωή τι θα φέρει; Αλλά προς το παρόν στα 53-54 ζω μια ολοκληρωμένη ζωή ως μη παντρεμένος», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.

Όσο για το ενδεχόμενο να γίνει πατέρας: «Δεν θεωρώ ότι το DNA μου πρέπει να αναπαραχθεί. Από την άλλη πλευρά ό,τι πει ο Θεός. Επίσης είμαι μοναχοπαίδι που έχει μάθει να ζει μόνο του».

Keywords
Τυχαία Θέματα