Με Πλάθιντο Ντομίνγκο, Τομ Τζόουνς, Gipsy Kings το φετινό Sani Festival

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Ένα δυνατό line-up με Plácido Domingo, Madeleine Peyroux, Tom Jones, Gipsy Kings, αλλά και ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο Μίμη Πλέσσα, ανακοίνωσε το Sani Festival, που θα πραγματοποιηθεί κι αυτό το καλοκαίρι στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική, από τις 6 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου. 

Ο Λόφος της Σάνης

Το πρόγραμμα των συναυλιών ανοίγει στις 6 Ιουλίου ο παγκοσμίου φήμης τενόρος Plácido Domingo, σε μία

εμφάνιση με τις σημαντικότερες στιγμές της πολυβραβευμένης καριέρας του, ανεβαίνοντας στη σκηνή με τον Μάριο Φραγκούλη, την Χριστίνα Πουλίτση και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Jordi Bernàcer.

Πλάθιντο Ντομίνγκο (AP Photo/Riccardo De Luca)

Στις 13 Ιουλίου στον Λόφο της Σάνης θα αντηχήσει η μαγευτική φωνή μίας από τις σημαντικότερες σύγχρονες τζαζ ερμηνεύτριες και αγαπημένης του ελληνικού κοινού, της Madeleine Peyroux, που θα παρουσιάσει το ολοκαίνουριο άλμπουμ της «Let’s Walk».

Μαντλέν Πεϊρού. (Photo by David Wolff - Patrick/Redferns)

Ένας από τους μεγαλύτερους σούπερ σταρ της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, που στα 83 του χρόνια εξακολουθεί να επηρεάζει την ποπ σκηνή, ο μοναδικός Tom Jones, θα ξεσηκώσει το κοινό του Sani Festival στις 20 Ιουλίου σε μία ιστορική συναυλία όπου θα ερμηνεύσει διαχρονικές, αλλά και νεότερες επιτυχίες του.

Τομ Τζόουνς (AP Photo/Hussein Malla)

Το μουσικό πρόγραμμα του μήνα συνεχίζεται στις 27 Ιουλίου, με το αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, που έχουν σημαδέψει την ιστορία του ελληνικού έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού, τον Μίμη Πλέσσα, που φέτος γιορτάζει τα 100 του χρόνια, με τους Στέφανο Κορκολή, Δημήτρη Μπάση και Σοφία Μανουσάκη.

Μίμης Πλέσσας

Στο φινάλε του φετινού Sani Festival, στις 10 Αυγούστου, ο Λόφος της Σάνης θα πλημμυρίσει με τις χαρακτηριστικές κιθάρες και μελωδίες των Gipsy Kings. Η θρυλική μπάντα, με frontman τον Tonino Baliardo, συνθέτη εμβληματικών hits, όπως το «Bamboleo» και το «Djobi Djoba», θα συνεπάρει το κοινό με μια εκρηκτική εμφάνιση κάτω από τα αστέρια.

Gipsy Kings

Το Sani Festival, που διοργανώνεται -ήδη από το 1992- κάθε καλοκαίρι στον Λόφο της Σάνης, στο Sani Resort, έχει κατακτήσει επί δύο διαδοχικά έτη (2022, 2023) το διεθνές βραβείο «World’s Leading Cultural Destination Resort» στον θεσμό των World Travel Awards, ως αναγνώριση για τη σημαντική συμβολή του στην ανάδειξη και προώθηση του πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χοσέ Καρέρας και Πλάθιντο Ντομίνγκο μαζί στο Καλλιμάρμαρο: Μία μαγική βραδιά

«Furiosa»: Το πρίκουελ του Mad Max ξεσήκωσε τις Κάννες

Ραντεβού στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής: Τι θα δούμε το καλοκαίρι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλάθιντο Ντομίνγκο Τομ Τζόουνς Gipsy Kings, Sani Festival,plathinto ntomingko tom tzoouns Gipsy Kings, Sani Festival