Εντυπωσιάζει το πρώτο trailer του Megalopolis, της νέας ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Παρουσιάστηκαν οι πρώτες σκηνές της ταινίας που προετοίμαζε επί σχεδόν μισό αιώνα ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης.

Μετά από μακρά περίοδο ωρίμανσης στη σκέψη του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, το Megalopolis ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στη μεγάλη οθόνη, στο πλαίσιο του φετινού κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών. Μάλιστα, αν κρίνει κανείς από τις σκηνές που παρουσιάστηκαν μέσα από το πρώτο trailer της επικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, ο Κόπολα μάλλον βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγμάτωση του οράματός του.

Η ταινία

τοποθετείται σε μια αχανή μητρόπολη, η οποία σαρώθηκε από μια κατακλυσμιαία φυσική καταστροφή. Το Megalopolis περιγράφει το πώς ο αρχιτέκτονας Σίζαρ Κατιλίνα, τον οποίο υποδύεται ο Άνταμ Ντράιβερ, επιχειρεί να ανοικοδομήσει την πόλη, αξιοποιώντας την μοναδική ικανότητά του να ελέγχει το χρόνο. Λογικά, τίποτε δεν μπορεί να αποτρέψει ή αντιστρέψει τον καταιγισμό φλεγόμενων μετεωριτών που κατευθύνονται προς την πόλη, όπως βλέπουμε στο trailer, την ώρα που ο Σίζαρ και οι άλλοι κάτοικοι παρακολουθούν έντρομοι. Όμως, οσοδήποτε δεινή κι αν φαντάζει η θέση της πόλης, ο Σίζαρ φαίνεται πως είναι απόλυτα αποφασισμένος να επιχειρήσει να πείσει τους ανθρώπους για το πώς θα μπορούσε, δυνητικά, να αναγεννηθεί ως άλλη ουτοπία, αρκεί μόνο να μπορούσαν οι άλλοι να αντιληφθούν το όραμά του για ένα λαμπρότερο μέλλον.

Με σαφείς αναφορές στην άνοδο και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, το trailer συνδυάζει σκηνές χάους, χλιδής και καταστροφής, με αντίστοιχες, έμμεσες αλλά σαφέστατες νύξεις, στη σύγχρονη -κλυδωνιζόμενη- Αμερικανική Αυτοκρατορία.

Φωτογραφία και πλάνα εντυπωσιάζουν, η κεντρική ιδέα είναι εξαιρετικά επίκαιρη, σε μια εποχή ευρύτερων αβεβαιοτήτων και αμφισβητήσεων, οπότε ο χρόνος μετρά αντίστροφα ως την πρεμιέρα της ταινίας, στο διαγωνιστικό σκέλος του Φεστιβάλ Καννών, το οποίο άνοιξε τις πύλες του στις 14 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 25 Μαΐου.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα