Trastor: Επενδύσεις 100 εκατ. τη διετία 2024 -2025 - Επέκταση στην αγορά της Κύπρου

Οι επενδύσεις αυτές που αφορούν την διετία 2024 - 2025, ενώ ήδη στο χαρτοφυλάκιο της ανήκουν 60 επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας 515 εκατ. ευρώ.

Με στόχο την ενίσχυση της θέσης της σε prime κτίρια γραφείων και logistics καθώς και την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά των ξενοδοχειακών ακινήτων αλλά και στην επέκταση της αγοράς της Κύπρου, η Trastor ΑΕΑΑΠ σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αυτές που

αφορούν την διετία 2024 - 2025, ενώ ήδη στο χαρτοφυλάκιο της ανήκουν 60 επενδυτικά ακίνητα συνολικής αξίας 515 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τα project που τρέχει η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ, είναι το κτίριο γραφείων στη Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και Χειμάρρας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025 καθώς και η ανακαίνιση ενός ακόμη κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι. Το κτίριο αναμένεται να πιστοποιηθεί με BREEAM και έχει μισθωθεί ήδη σε τρεις διαφορετικές επιχειρήσεις από τους χώρους της ναυτιλίας, των ασφαλειών και της ενέργειας. Παράλληλα προχωρά στην ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων επί της Βασ. Σοφίας 94. Πρόκειται για αυτόνομο πολυώροφο κτίριο γραφείων, εμβαδού 6.000 τ.μ. που θα λάβει επίσης πιστοποίηση LEED και βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την εξ ολοκλήρου μίσθωση του από μεγάλο οργανισμό.

Το κτίριο μισθωνόταν μέχρι πρότινος στο private banking της Τράπεζα Πειραιώς ενώ προηγουμένως το κτίριο στέγαζε την BNP Paribas Security Services. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στη δημιουργία νέου κτιρίου γραφείων στο ακίνητο συνολικής επιφάνειας περίπου 2.000 τ.μ. που απέκτησε στο Κολωνάκι.

Σημαντική είναι και η θέση της εταιρείας στον τομέα των αποθηκών. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να παραδώσει έως το τέλος του α’ εξαμήνου του 2024 μια νέα αποθήκη 8.500 τ.μ. στον Ασπρόπυργο, η οποία έχει ήδη ως μισθωτή εταιρεία 3PL.

Όπως ανέφερε η διοίκηση της Trastor κατά την διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης η σημαντική αύξηση ενοικίων για γραφεία και αποθήκες έχει πιέσει τις αποδόσεις προς τα κάτω (5,5%-6% για γραφεία και 6,5% για Logistics).

Τέλος σε ότι αφορά τη διασπορά η οποία είναι μόλις 2,2% η διοίκηση της εταιρείας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως "ο βασικός μέτοχος θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προχωρώντας σε αύξηση του free float.

Keywords
Αναζητήσεις
trastor-ependyseis-100-ekat-ti-dietia-2024--2025---epektasi-stin-agora-tis-kyprou.htm
Τυχαία Θέματα