Διεθνές Συνέδριο της JTI στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού & του Προέδρου του Δ.Σ. του JT Group

Στο πλαίσιο του συνεδρίου υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του JTI Foundation, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης &Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Ξάνθης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Ξάνθης.

Με την παρουσία και τη συμμετοχή του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του Πρόεδρου του Διοικητικού

Συμβουλίου του JT Group, κ. Mutsuo Iwai, καθώς και του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, κ. Koichi Ito, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 14 Μαΐου 2024 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Καινοτομία στην Αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών – Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών: Μια Πράξη Πολιτισμού» που διοργάνωσε η JTI Hellas σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του JTI Foundation, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Ξάνθης για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην περιοχή της Ξάνθης.

Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη του Δημόσιου τομέα, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και διακεκριμένα μέλη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη διοργάνωση του σημερινού συνεδρίου με θέμα την προώθηση της καινοτομίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, που μου δίνει την ευκαιρία να αναφερθώ σε έναν τομέα που θεωρώ απολύτως κρίσιμο για τη διμερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας. Αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην εκδήλωση αυτή και στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Συμμετέχουν οι καλύτεροι επιστήμονές μας και ελπίζω ότι θα εδραιώσουμε μία ισχυρή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και της Ιαπωνικής Κυβέρνησης, που θα μας επιτρέψει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του JT Group κ. Mutsuo Iwai υπογράμμισε τη στρατηγική επένδυση της JTI στην Ελλάδα, η οποία από το 2018 έχει ισχυροποιηθεί περαιτέρω με την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρόσφατη κυκλοφορία σε όλη την ελληνική επικράτεια του νέου και καινοτόμου προϊόντος θερμαινόμενου καπνού Ploom, το οποίο αποτελεί το νέο επενδυτικό πυλώνα της εταιρείας στη χώρα. Ο κ. Iwai είπε: «Ο Όμιλος JT συνεχίζει να έχει ισχυρή επενδυτική παρουσία στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην Οικονομία, την Απασχόληση και τις γεωργικές δραστηριότητες στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας Πρέσβης κ. Koichi Ito εξήρε τη διαχρονικά στενή συνεργασία με την JTI, χαρακτηρίζοντάς την ως «τον μεγαλύτερο Ιάπωνα επενδυτή στην ελληνική οικονομία» και υπογραμμίζοντας τη σημαντική συμβολή και υποστήριξή της στο «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας».

Δέσμευση και Δωρεά του JTI Foundation

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το The JTI Foundation ανακοίνωσε ένα σημαντικό έργο Επένδυσης στην Κοινότητα, το οποίο αφορά στη δωρεά προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού στον Δήμο Ξάνθης και σύγχρονου εξοπλισμού πυροπροστασίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.

Την εκκίνηση του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της JTI να συμβάλει στην ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων της χώρας, σηματοδότησε η υπογραφή τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας από την κ. Lucine Ovumyan, Ανώτερη Αντιπρόεδρο Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του JTI Foundation, φορέα χρηματοδότησης του έργου, τον Υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια και τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Ευστράτιο Κοντό.

Η κ. Lucine Ovumyan δήλωσε: «Από την ίδρυση του JTI Foundation το 2001 έχουμε δεσμευτεί για την πρόληψη και τον μετριασμό των επιπτώσεων των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Για πάνω από δύο δεκαετίες συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα των τοπικών κοινοτήτων με πάνω από 100 έργα σε περισσότερες από 40 χώρες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε στη διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης από τις πυρκαγιές».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το JTI Foundation για την απόφαση να επενδύσει στη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα της χώρας και στάθηκε ιδιαίτερα στην άψογη συνεργασία που αναπτύχθηκε σε όλα τα στάδια μεταξύ της JTI, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας. Όπως ανέφερε μάλιστα «έτσι προστίθεται ακόμη ένα πολύτιμο ‘όπλο’ στη ‘φαρέτρα’ της Πολιτείας για την έγκαιρη πρόγνωση, την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Ευστράτιος Κοντός, ευχαρίστησε το JTI Foundation για την προσφορά του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αξία που προσθέτει η εταιρεία στην περιοχή της Ξάνθης, αναφέροντας ότι «το εργοστάσιο της JTI προσφέρει πολλές, σταθερές, υψηλής εξειδίκευσης και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε μια Περιφέρεια με χαμηλούς δείκτες ΑΕΠ, Απασχόλησης και κοινωνικής ευαλωτότητας.»

Keywords
Τυχαία Θέματα