Aegean: Χτίζει «γέφυρες» με 47 χώρες-Οι προβλέψεις του καλοκαιριού

Σε μια χώρα με έντονη νησιωτικότητα, πολλαπλό ανάγλυφο και βέβαια μεγάλη αναφορά στην τουριστική οικονομία, οι αεροπορικές μεταφορές αποτελούν “κλειδί” για την ανάπτυξη και τη κοινωνική και εθνική συνοχή.

Πλέον, μετά την “ωρίμανση” με πολλές παιδικές ασθένειες της πολιτικής αεροπορίας κατά τις δεκαετίες του ‘60, ‘70 και ‘80, μετά το millennium και την αποχώρηση της φορτωμένης με πολλές αμαρτίες Ολυμπιακής από το “κόκπιτ” του κλάδου, ο τομέας γνωρίζει μια σημαντική ανάπτυξη με κυρίαρχη την παρουσία της Aegean, η

οποία θα γιορτάσει φέτος τα 25 χρόνια παρουσίας της στην αεροπορική βιομηχανία.

“Πατώντας” σε παραδοσιακές αξίες λειτουργίας αλλά και με θρησκευτική προσήλωση στην ασφάλεια και την ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών, κάτι για το οποίο είχε εκπαιδεύσει στις απαρχές της και η Ολυμπιακή, η Aegean βήμα - βήμα έχει “απλώσει” φτερά σε δεκάδες χώρες και προορισμούς, καθόλο το χρόνο, όντας μια ανάσα από το να καταγράψει τα καλύτερα αποτελέσματά της στη διακίνηση επιβατών.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της 25χρονης πορείας της Aegean, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης, σημείωσε ότι η Aegean πέτυχε γιατί διέθετε όραμα το όραμα του ιδρυτή της, Θεόδωρου Βασιλάκη, γιατί διαθέτει μια ηγεσία με πολύ καθαρή στρατηγική για το μέλλον με επικεφαλής τον Ευτύχη Βασιλάκη, ισχυρούς μετόχους που ρίσκαραν τα χρήματα τους, ένα πολύ ικανό προσωπικό από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της και μια εταιρική κουλτούρα που συνεχώς εξελίσσεται.

Μάλιστα η εταιρεία “χτίζει” την επόμενη 25ετίας βασισμένη σε ένα μοναδικό φυτώριο στελεχών. ”Δεν σταματάμε να εξελισσόμαστε επενδύουμε συνεχώς και δεν φοβόμαστε αλλά σεβόμαστε τον ανταγωνισμό”, τόνισε ο κ. Γερογιάννης.

Μιλώντας για την τρέχουσα χρονιά στάθηκε ιδιαίτερα στην νέα τεχνική βάση της Aegean που προσφέρει ήδη βαριές συντηρήσεις και προς τρίτους όπως και στο εκπαιδευτικό κέντρο το οποίο επίσης εκπαιδεύει και προσωπικό άλλων αεροπορικών εταιρειών. Η ανάπτυξη αυτών των δραστηριοτήτων δεν είναι προσφορά μόνο προς την Aegean αλλά και την ελληνική οικονομία είπε ο κ. Γερογιάννης.

Το θέρος

Παράλληλα, μετά την τροχοδρόμηση μιας επιτυχημένης πορείας της χειμερινή σεζόν συμβάλλοντας ενεργά στην προσπάθειας άρσης της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού, “πάσει δυνάμει” ξεκινά τη θερινή σεζόν. Ήδη, πετάει με αυξημένες διαθέσιμες θέσεις σε ποσοστό 6% σε σχέση με πέρυσι αλλά και με πληρότητες στο 80-81% στα περυσινά επίπεδα καλύπτοντας πλήρως την αυξημένη ζήτηση.

Παρουσιάζοντας την εικόνα του δικτύου για το 2024 ο κ. Γιάννης Ράσογλου, Network Planning & Airline Partnernships Director της Aegean σημείωσε ότι το δίκτυο της εταιρείας κινείται φέτος σε πολύ υψηλοτέρους αριθμούς σε σχέση με το 2019.

Όπως τόνισε η εταιρεία επενδύει στα υφιστάμενα δρομολόγια με επιπλέον πτήσεις, επεκτείνεται σε νέες αγορές που δείχνουν μια δυναμική όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και «κουμπώνει» συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες με πτήσεις κοινού κωδικού διευρύνοντας τις προσφερόμενες υπηρεσίες της.

Οι προορισμοί

Συνολικά, το 2024 η Aegean θα διαθέσει 19,5 εκατ. θέσεις και θα επιχειρήσει σε 47 χώρες και 155 προορισμούς. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα προβλέπει 13,4 εκατ. προσφερόμενες θέσεις μια αύξηση της τάξης του 6%. Επίσης αύξησε τη χωρητικότητας κατά 12-15% τους πρώτους μήνες (Απρίλιο, Μάιο) με στόχο της μείωση της εποχικότητας. Φέτος προστέθηκαν νέοι προορισμοί από Αθήνα όπως το Σεράγεβο, το Βίλνιους και άλλοι ενώ ενδυναμώνεται και η βάση της Θεσσαλονίκης, είπε ο κ. Ράσογλου.

Από την πλευρά της κα. Πέπη Σταμάτη, Αναπληρώτρια Εμπορική Διευθύντρια Τιμολογιακής Πολιτικής και Δικτύου, από την πλευρά της σημείωσε ότι το 2024 η Aegean θα διαθέτει 6% περισσότερες θέσεις ενώ οι πληρότητες φτάνουν στα ίδια επίπεδα του 80-81%.

Ήδη, το στίγμα της πορείας της εταιρείας δίνει η εικόνα του Απριλίου και των πρώτων ημερών του Μαΐου. Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο οι διαθέσιμες θέσεις εξωτερικού αυξήθηκαν κατά 12% και καλύφθηκαν πλήρως καθώς οι πληρότητες έφτασαν το 80% . Επίσης και στο εσωτερικό με αύξηση διαθέσιμων θέσεων κατά 6% οι πληρότητες ήταν στο 80-81% παρά το γεγονός ότι ο Απρίλιος φέτος ήταν «καθαρός» μήνας σε σχέση με πέρυσι που περιλάμβανε το ορθόδοξο Πάσχα.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου η κίνηση είναι πολύ ικανοποιητική είπε η κα. Σταμάτη, καθώς βέβαια φέτος περιλαμβάνεται και το Ορθόδοξο Πάσχα. Κάποιοι από τους προορισμούς μας πέτυχαν πληρότητες 100% είπε η κα. Σταμάτη.

Γενικότερα για την θερινή σεζόν καταγράφεται αυξημένη ζήτηση και η συχνότητα με την οποία έρχονται οι κρατήσεις είναι στα επίπεδα του 2019, προαναγγέλλοντας μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.

Τέλος η εταιρεία τρέχει από σήμερα και για τις επόμενες τέσσερις ημέρες μια καμπάνια για μια οικογενειακή προσφορά. Ειδικότερα σε όσες οικογένειες πραγματοποιήσουν τις αγορές των εισιτηρίων τους από σήμερα και για 4 ημέρες η Aegean προσφέρει εισιτήρια με έκπτωση 60% για τα παιδιά (κάτω των 12 ετών) και χωρίς χρέωση για τα βρέφη, για τα ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν μέχρι και τον Οκτώβριο του 2024

Γιώργος Αλεξάκης

#Aegean_Airlines #Δημήτρης_Γερογιάννης #Ευτύχης_Βασιλάκης #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΡΑΣΟΓΛΟΥ #ΠΕΠΗ_ΣΤΑΜΑΤΗ
Keywords
Αναζητήσεις
aegean-chtizei-gefyres-me-47-chores-oi-provlepseis-tou-kalokairiou.htm
Τυχαία Θέματα