Γερουλάνος- Καζάνη: Κίνδυνος να μείνουν χιλιάδες παιδιά εκτός σχολείων

«Δεδομένου ότι κανείς, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκει, δεν θέλει να δει χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός Παιδικών Σταθμών και Δήμους σε όλη την επικράτεια να καταλήγουν χωρίς Παιδικούς Σταθμούς, έσοδα, προσωπικό, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες» υπογραμμίζουν ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, και η Βουλευτής Ευβοίας και υπεύθυνη του Τομέα

Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας του Κινήματος, Κατερίνα Καζάνη, σε αναφορά προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Στην αναφορά τους, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, διαβιβάζουν αυτούσιο το ψήφισμα της 26ης Απριλίου 2024 των Δήμων: Αθηναίων, Αιγάλεω, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Νέας Σμύρνης, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Παλαιού Φαλήρου, Πειραιά, Περιστερίου, Δάφνης – Υμηττού και Θεσσαλονίκης, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, του Δημοτικού Βρεφοκομείου του Δήμου Αθηναίων, Καλλιόπης Γιαννοπούλου, με αίτημα μια νέα, απολύτως αναγκαία και επείγουσα παράταση των διατάξεων του Π.Δ. 99/2017, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιουλίου 2025.

Κατερίνα Καζάνη και Παύλος Γερουλάνος, υπενθυμίζουν στην αναφορά τους ότι σύμφωνα με το Π.Δ. 99/2017 καθορίζονται όλες οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών που λειτουργούν εντός Νομικών Προσώπων των Δήμων ή υπηρεσίας των Δήμων.

Ο χρόνος συμμόρφωσης ορίστηκε αρχικά στα πέντε έτη και η μη συμμόρφωση, μετά το πέρας της πενταετίας, συνεπάγεται την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του Σταθμού.

Υπογραμμίζουν πως με περσινή τροπολογία της Κυβέρνησης είχε δοθεί παράταση για την προσαρμογή, η οποία έληξε στο τέλος Μαρτίου 2024, και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει ανανεωθεί: «Εάν δεν ανανεωθεί, και δεδομένου ότι η πλήρης προσαρμογή στις προβλεπόμενες διατάξεις ήταν πρακτικώς αδύνατη και μη εφικτή για τους Δήμους, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνον δεν θα μπορούν να λειτουργούν νομίμως οι Παιδικοί Σταθμοί, αφού δεν θα έχουν άδειες λειτουργίας, αλλά και δεν θα μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά μέσω ΕΣΠΑ, με voucher. Το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα, χιλιάδες νοικοκυριά με παιδιά να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν, και επιπλέον, οι Δήμοι δεν θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ» σημειώνουν με έμφαση οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

#ΠΑΥΛΟΣ_ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ #ΚΑΤΕΡΙΝΑ_ΚΑΖΑΝΗ #ΠΑΣΟΚ_ΚΙΝΑΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα