Κωνσταντίνος Χουλιάρας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ στο eirinika: «Είμαι εργατικός, αυτοδημιούργητος, με επιμονή & υπομονή» - «Να ξαναγίνει η Ευρώπη κοινωνία των πολιτών»

Κωνσταντίνος Χουλιάρας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ στο eirinika: «Είμαι εργατικός, αυτοδημιούργητος, με επιμονή & υπομονή» - «Να ξαναγίνει η Ευρώπη κοινωνία των πολιτών»ggakisFri, 05/17/2024 - 15:02

Χημικός με μεταπτυχιακό στις «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοιατρικών Προσεγγίσεων», έχει δικό του φροντιστήριο και είναι σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ο Κωσταντίνος Χουλιάρας υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της 9ης Μαΐου,

μίλησε στο eirinika.gr.

Να δούμε πρώτα τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις απαντήσεις του:

Γνωρίζω άριστα τα θέματα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, καθώς ήμουν αθλητής και σήμερα είμαι πρόεδρος σε αθλητική ακαδημία καλαθοσφαίρισης.Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς ώστε να ξαναγίνει η Ευρώπη μία κοινωνία των πολιτών, με επίκεντρο τον άνθρωπο.Δεν έχω βρεθεί ποτέ στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο, γνωρίζω όμως πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνώμονα να συνεισφέρω, όχι για τον μισθό.Έχω άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας.Οι προτάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, σύνορα, μεταναστευτική πολιτική οδηγούν στην πραγματική ενοποίηση.Είμαι άνθρωπος εργατικός, αυτοδημιούργητος, έχω επιμονή και υπομονή

Πάμε να διαβάσουμε όλη την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Χουλιάρα στο eirnika.gr:

Γιατί να σας ψηφίσουμε να πάτε στην Ευρωβουλή; Ποια είναι τα κατάλληλα και ιδιαίτερα προσόντα που διαθέτετε για να σταθείτε εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα σε ένα πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό περιβάλλον;

Οι Ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές γιατί θα καθορίσουν την πορεία των Ευρωπαϊκών χωρών την επόμενη πενταετία και όχι μόνο. Η πλειοψηφία των νόμων που διέπουν τις ευρωπαϊκές χώρες αποφασίζονται στις Βρυξέλλες. Επομένως είναι σημαντικό για τους Ευρωπαίους πολίτες σε ποια ευρωομάδα θα δώσουν την πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε ότι αφορά εμένα είμαι ένας επιστήμονας, επαγγελματίας και αυτοδημιούργητος. Είμαι χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση με εφαρμογές στη Βιοΐατρική. Γνωρίζω άριστα τα θέματα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, καθώς ήμουν αθλητής και σήμερα είμαι πρόεδρος σε αθλητική ακαδημία καλαθοσφαίρισης. Λόγω των σπουδών που έχω κάνει γνωρίζω πολύ καλά τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά θέματα και έχω διατελέσει μέλος σε περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Επομένως, η εμπειρία μου και η επιστημονική μου κατάρτιση είναι τα εφόδιά μου για να μπορέσω να συμβάλω στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ποιο τομέα είστε έτοιμος να υποστηρίξετε και να δουλέψετε καλύτερα αν εκλεγείτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Ο τομέας στον οποίο θεωρώ ότι η Ευρώπη χρειάζεται μεταρρυθμίσεις είναι οι θεσμοί, ώστε να ξαναγίνει μία κοινωνία των πολιτών, με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το οικονομικό όφελος.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να βοηθήσω σε οποιοδήποτε επίπεδο και τομέα μου ζητηθεί.
Οι τομείς που εξειδικεύομαι είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση, ο αθλητισμός, η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή επάρκεια.

Τομείς ιδιαίτερα σημαντικοί για την Ευρωπαϊκή πορεία και το μέλλον των ευρωπαίων πολιτών.

Έχετε επισκεφτεί ποτέ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο; Αν όχι, έχετε παρακολουθήσει ποτέ πως λειτουργεί ο θεσμός αυτός;

Δεν έχω βρεθεί ποτέ στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο και δεν έχω επισκεφθεί το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Γνωρίζω όμως πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Η επισκέψεις όμως ή η γνώση δεν αρκούν. Απαιτείται σκληρή δουλειά, επιμονή και στοχοπροσήλωσης ώστε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της χώρας μας και να διεκδικήσουμε μία καλύτερη ζωή για τους Έλληνες αλλά και για όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Απαντήστε μου ειλικρινά ο υψηλός μισθός μέτρησε στην απόφαση σας να διεκδικήσετε την εκλογή σας;

Γνωρίζω ότι οι απολαβές των ευρωβουλευτών είναι υψηλές.

Σίγουρα όμως όταν δέχτηκα αυτή την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ, την αποδέχθηκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γνώμονα να συνεισφέρω στην προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για μία Ευρώπη προοδευτική και μία Ελλάδα ισχυρή η οποία θα δίνει όραμα στους νέους ανθρώπους για ένα καλύτερο αύριο.

Χειρίζεστε καλά τις ξένες γλώσσες για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους μελλοντικούς συναδέλφους σας;

Έχω άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και μπορώ να επικοινωνήσω άψογα όχι μόνο με τους μελλοντικούς μου συναδέλφους αλλά και με όλους τους ευρωπαίους πολίτες.

Βέβαια στην εποχή που ζούμε με τις νέες τεχνολογίες και την τεχνητή νοημοσύνη η επικοινωνία καθίσταται ευκολότερη.

Μιας όμως και αναφερόμαστε στις γλώσσες θέλω να πω ότι 20 από τις 24 επίσημες γλώσσες στην Ευρώπη έχουν ως πρόγονο την Ινδοευρωπαϊκή γλώσσα, γεγονός που δηλώνει ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουμε κοινά πολιτισμικά στοιχεία, τα οποία μας ενώνουν και πρέπει να τα αναδείξουμε στην πορεία προς την Ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Είστε ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέχρι σήμερα; Ποια είναι τα αγκάθια που δεν της επιτρέπουν να ολοκληρωθεί ώστε να γίνει ισχυρότερη η Ευρώπη;

Η ιδέα της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, ξεκίνησε με στόχο την πολιτική ενοποίηση και οδήγησε πρώτα στην κοινότητα άνθρακα και χάλυβα, στην συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και κατέληξε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχουμε όμως πραγματική ενοποίηση;

Δυστυχώς όχι, αν και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα, κυρίως τα πρώτα χρόνια, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία στασιμότητα με ευθύνη του γαλλογερμανικού άξονα που προσανατολίστηκε κυρίως στο ενιαίο νόμισμα, χωρίς να υπάρχει ενιαία οικονομική πολιτική και εις βάρος της κοινωνικής πολιτικής.

Μεγάλη ευθύνη έχει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα, το οποίο έχει την πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο. Το ζήσαμε στα χρόνια της κρίσης, με την έλλειψη εργαλείων αντιμετώπισης καθώς και τα αργά αντανακλαστικά της Ε.Ε. κάθε φορά που προκύπτει κάποιο μεγάλο ζήτημα. Χρειάζονται θεσμοί που θα θωρακίζουν οικονομικά και κοινωνικά την Ευρώπη.

Οι προτάσεις των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, για κοινά σύνορα, για κοινή μεταναστευτική πολιτική οδηγούν στην πραγματική ενοποίηση της Ευρώπης, ενισχύοντας την περιφέρεια, όπου ανήκει η χώρα μας, και οδηγεί στη σύγκλιση των χωρών.

Πως θα περιγράφατε τον εαυτό σας;

Είμαι ένας άνθρωπος εργατικός, αυτοδημιούργητος, έχω επιμονή και υπομονή όταν χρειάζεται και λειτουργώ με εξωστρέφεια.

Πάνω από όλα όμως είμαι ένας ενεργός πολίτης που συμμετέχω στις ευρωεκλογές με βασικό στόχο την ισχυροποίηση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα έτσι ώστε να δώσουμε μία προοδευτική διέξοδο στους πολίτες και ένα όραμα στις νέες και στους νέους ότι μπορούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα στη χώρα μας.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Χουλιάρας

Γεννήθηκε το 1974 στο Ίλιον Αττικής, όπου μεγάλωσα και κατοικώ μέχρι σήμερα.

Κατάγεται από τα Λεπιανά Άρτας και τον Πεντάλοφο Έβρου.

Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου και σπούδασε στο Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοιατρικών Προσεγγίσεων» του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσα μέλος της ΠΑΣΠ και εθελοντής σε περιβαλλοντικές ομάδες.

Είναι ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης στο Ίλιον και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Από το 2017 είναι πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δυτικές Ακαδημίες Καλαθοσφαίρισης και από το 2021 μέλος της Επιτροπής Καλαθοσφαιρικών Εγκαταστάσεων της ΕΣΚΑ.

Συμμετείχε ενεργά επί πολλά έτη σε σχολικούς Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και της Ένωσης Γονέων Ιλίου.
Είμαι παντρεμένος και έχω δύο παιδιά.

https://cdn.eirinika.gr/sites/default/files/styles/full_width/public/article/2024-05/h1.png?itok=4Sn1FMdm
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κωνσταντίνος Χουλιάρας, Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ, Είμαι, - Να, Ευρώπη,konstantinos chouliaras, evrovouleftis pasok, eimai, - na, evropi