Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει το 1ο Climathon

Ένα διαγωνιστικό εργαστήριο με στόχο την ανάπτυξη βιώσιμων και εφαρμόσιμων λύσεων και εργαλείων για την ενεργοποίηση και αφύπνιση των κατοίκων σε σχέση με το κλίμα και το περιβάλλον, το Climathon, διοργανώνει ο Δήμος Πεντέλης. Το 1ο Climathon διοργανώνεται την 1η Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος και Ποδηλάτου του Δήμου Πεντέλης.

Το θέμα του εργαστηρίου είναι «Πώς να κάνουμε πιο φιλικά τα κτήρια ώστε να δέχονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα».

Όπως αναφέρεται

σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τοποθετηθούν ερευνητικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, τεχνικοί και πολιτικοί, ενώ τα workgroups θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν με παριστάμενους μέντορες, ώστε να παράξουν ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα αποτελέσματα.

Σκοπός είναι η συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, ατόμων με τεχνική και μηχανολογική κατάρτιση και σκέψη, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων μονάδων ή συλλόγων.

Στους «νικητές» θα δοθούν μια σειρά από δώρα και οι λύσεις τους θα δημοσιευθούν στα μέσα επικοινωνίας και θα επικοινωνηθούν σε άλλους δήμους, ώστε να αξιοποιηθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους. Ο Δήμος ευελπιστεί ότι το εργαστήρι να παράξει ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα το οποίο να παρουσιαστεί και στο Δίκτυο Πόλεων για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 213 2050018 ή με email με θέμα «Climathon» στο [email protected].

The post Ο Δήμος Πεντέλης διοργανώνει το 1ο Climathon appeared first on Ενυπόγραφα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δήμος Πεντέλης, 1ο Climathon,dimos pentelis, 1o Climathon